У місті буде новий собор

13.07.2006, 18:07 Переглядів: 2 043
Будівництво нового Троїцького храму незабаром розпочнеться в Кременчуці. Його побудують у Комсомольському сквері (район електростанції), поряд зі Свято-Троїцькою церквою.
Такий вигляд матиме новий собор. Храм розташують у Комсомольському сквері (район електростанції), поряд з нині діючою Свято-Троїцькою церквою

Будівництво нового Троїцького храму незабаром розпочнеться в Кременчуці. “Його побудують у Комсомольському сквері (район електростанції), поряд зі Свято-Троїцькою церквою”, – повідомив „Телеграфу” настоятель церкви отець Олександр.
Собор матиме п’ять куполів і буде більшим за розміром, ніж нині діюча церква. Всередині, на відміну від церкви, не буде жодної келії та підсобних кімнат. Саме цим і відрізняються собори від церков.
Навіщо нам два храми поруч? «У містах, де є багато прихожан, поряд будують і собор, і церкву. У нашій, Свято-Троїцькій церкві, проводиться лише рання служба, а не всі прихожани мають змогу її відвідати. А в одній будівлі церковні канони не дозволяють проводити і вечірню, і ранню служби. От і планується, що в церкві вестиметься ранкова, а в соборі – вечірня служби» – відповів нам настоятель храму.
Коли розпочнеться будівництво церковнослужителі не кажуть, бо все залежатиме від того, як швидко міськвиконком видасть дозвіл і коли з’являться гроші. Храм будуватимуть на кошти від добровільних пожертвувань.
Пам’ятник Комсомольцям, що стоїть поряд з церквою, зносити чи переміщати не планують.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх