Виїхав на авто за кордон: де застрахувати авто?

6.05.2024, 12:30 Переглядів: 732 Р

 

Питання страхування автомобіля за кордоном поставало завжди, але в умовах сьогодення, коли багато українців з початку війни знаходяться за кордоном, страхування є дуже важливим. Чи можливо купити страховку на авто вже знаходячись за кордоном? Ми задали питання працівникам онлайн сервісу KIRINS й розкажемо про це Вам.

Навіщо потрібна страховка на авто за кордоном?

Всі ми знаємо, що в Україні діє автоцивілка, що є обов'язковою й яку вимагає поліція. Так само відбувається і за кордоном. Але така сама страховка для українських авто називається Зелена карта. Це міжнародна система автострахування, в яку входить близько 45 країн світу, в яких розповсюджується цей страховий поліс. Зелена карта онлайн оформлюється лише в Україні для українських авто, тому питання покупки знаходячись за кордоном піднімається постійно.

Оформлення онлайн: чи підходить для Європи?

Україна є дуже розвинутою країною, в якій запроваджено безліч зручних онлайн систем з великими можливостями. Починаючи з електронних документів в ДІЇ та закінчуючи електронними страховими полісами в МТСБУ. Під час війни ринок страхування зазнав сильних змін та всіми силами намагається пристосуватись до реальності. Саме тому в 2023 році було офіційно впроваджено поліс Зеленої карти в електронному вигляді. Хоча до цього це питання не могли впровадити через відмову багатьох страхових компаній від електронного поліса.

Але чи готова до цих змін Європа? Як розповідає KIRINS, в Європі ще не має подібної практики, саме тому МТСБУ вимагає від українців роздруковувати електронний поліс, що приходить їм на email. В Європі вже розуміють цю проблему і тому обіцяють впровадити таку саму систему у 2025 році.

 

Зелена карта чи внутрішня страховка країни перебування?

З підняттям цін українці почали обирати внутрішні поліси для свого авто в тій країні, де вони знаходяться. Вони помиляються, коли думають, що в них така сама страховка як і в Україні. Тому потрібно розуміти, чи саме краща Зелена карта перед внутрішньою страховкою:

  • Зелена карта діє в усіх країнах члех цієї системи
  • Зелена карта має великі ліміти покриття. В деяких країнах взагалі немає ліміту по виплатам
  • При страховому випадку українцям допомагає підтримка від української компанії на рідній мові. Розуміння ситуації завжди краще впливає на майбутню виплату

І звичайно: “Купуйте українське!”

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх