iPhone 15 і Apple Watch Series 9: чим нас здивували новинки від Apple

15.09.2023, 13:00 Переглядів: 945 Р

 

12 вересня відбулася презентація нової лінійки гаджетів від Apple, що складається з iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, та розумних годинників  Apple Watch series 9  и Apple watch Ultra 2. Чим же здивувала нас компанія з Купертіно цього разу і чи варто оновлюватись до останньої версії?

iPhone 15

 


 Головною відмінністю смартфона від попередніх моделей стала зарядка Type-C, до якої вже звикли користувачі Android-пристроїв. Загалом функціонал iPhone 15 майже ідентичний минулорічному варіанту Pro:

  • "Острівець" на екрані тепер доступний і в базовій моделі;
  • Основний модуль камери на 48 Мп і можливість відеозйомки у форматі 4К;
  • Яскравіший екран - 1600 Ніт з максимальним порогом до 2000 Ніт.

Кольорова гама окрім класичного чорного представлена у пастельних відтінках рожевого, зеленого, жовтого та синього кольорів. А от розміри пристрою залишилися стандартними - діагональ становить 6,1 та 6,7 дюйми.

Щодо топових моделей, головною відмінністю можна вважати титановий корпус, завдяки чому гаджет став легшим і тоншим, та Action button. Якщо раніше ця кнопка відповідала лише за увімкнення звуку, то зараз вона виконує й інші корисні функції.

Apple watch series 9

 

Дизайн цього гаджета не надто змінився, чого не можна сказати про його функціонал та "нутрощі":

  • Модель цього року отримала новий чіп S9, він на 50% продуктивніший за попередній. За результатами наших тестів, смарт-годинник працює 18 годин у звичайному режимі і до 36 годин в режимі економії енергії;
  • Графічний процесор працює на 30% швидше;
  • Функція диктовки у Series 9 працює на 25% точніше, ніж у Series 8.
  • З'явилася функція "подвійного дотику". За допомогою жесту можна відповідати на дзвінки, користуватися віджетами та виконувати інші завдання;
  • Вдвічі збільшилась яскравість дисплея.

Нова модель смарт-годинника представлена у рожевому, червоному та інших звичних кольорах. А ще продукція Apple стала екологічністю: нові браслети виконані з повністю перероблених матеріалів і до того ж компанія заявляє про припинення продажів шкіряних ремінців для смарт-годинників.

Ціни

Попри чутки про збільшення вартості нових пристроїв від Apple, ціни гаджетів залишилися приблизно на тому ж рівні. Так, базову модель iPhone 15 можна придбати за 799$, а варіант Pro Max коштуватиме 1199$. Щодо смарт-годинників, їхня ціна стартує від 399$ за модель з діагоналлю 41 мм. А от годинник Apple watch Ultra 2 коштує дещо дорожче - від 799$.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх