Як обрати репетитора онлайн

11.09.2023, 10:50 Переглядів: 765 Р

 

У пошуках знань дітям завжди буває непросто, адже потрібно засвоювати теми з понад десятка предметів одночасно! Саме тому учні й учениці часто потребують супровідника та наставника. Він допоможе навести лад у величезній запиленій шкільній шафі: викинути зайве, розкласти всі предмети полицями й навчитися використовувати знання на практиці! Проте вибір репетитора ніколи не буває запланованим. Навпаки, це майже завжди – шкільний кризовий менеджмент. Як ефективно, свідомо й без паніки обрати якісного репетитора, розкажемо в цьому тексті.

Як зрозуміти, що час для репетитора настав?

Важливим етапом в освітньому процесі є розпізнавання моменту, коли дитина потребує допомоги репетитора. Чим раніше цей момент відчути, тим простіше буде розплутати навчальний клубок і швидко налагодити чітке та якісне засвоєння матеріалу. Для цього потрібна якісна, здорова й емпатична комунікація батьків і дитини. Які ж основні дзвіночки свідчать про те, що репетитор потрібен?

  • Успішність дитини впала, оцінки стають гіршими, а мотивація вчитися – нижчою.
  • Школа, в якій навчається дитина, не є взірцем академічних стандартів. 
  • Дитина готується до ДПА / ЗНО. Послугами репетиторів часто користуються, щоб підготуватися до екзаменів.

Це найбільш розповсюджені випадки, проте, звичайно, це не вичерпний перелік. І ми підходимо до головного питання: «Якщо ви відчули, що репетитор потрібен, як обрати найкращого?».

Репетитор онлайн, який вам потрібен.

Вибір репетитора може мати як поганий, так і хороший результат. Тож ми хотіли б дати декілька порад про те, на що варто звертати увагу при пошуку потрібного викладача.

  1. Визначте предмет, який дитині потрібно підтягнути. Хорошого репетитора з хімії знайти буде важче, ніж з української мови. Саме тому потрібно чітко визначитися з потрібними предметами – щоб зрозуміти, де саме шукати репетитора.
  2. Зверніть увагу на досвід викладача. Репетитор, як правило, виконує не лише викладацьку функцію, але й менторську, наставницьку. А для цього потрібне як вміння зацікавити та глибоке знання власного предмета, так і навички психолога.
  3. Оцініть рекомендації. Дуже часто про репетиторів дізнаються за допомогою сарафанного радіо. Тож потрібно, щоб воно говорило правдиві, проте позитивні речі. 
  4. Зрозумійте, який формат занять вас цікавить. На нашу думку, набагато зручнішим є формат онлайн, оскільки економить купу часу. 
  5. Відвідайте пробне заняття. Ніколи не можна точно знати, чи хорошим для дитини буде репетитор, поки не перевірити його кваліфікацію на пробному занятті.

Але ми розуміємо, що шукати репетитора в Україні, особливо з якогось незвичного предмета, – це ніби шукати голку в копиці сіна. Тож ми розповімо вам про академію, яка пропонує цілу базу викладачів-репетиторів!

Як Optima Academy робить життя школярів простішим?

Optima Academy – це проєкт найбільшої в Україні дистанційної школи «Оптіма». І в цього є величезні переваги. Наприклад, академія пропонує репетитора чи не з будь-якого шкільного предмета: від фізики та історії до французької мови й географії. До того ж заняття з репетитором в Optima Academy – це:

  1. Повноцінний доступ до навчальної платформи дистанційної школи «Оптіма» з великою кількістю цікавих навчальних матеріалів.
  2. Індивідуальна навчальна програма для кожного учня й кожної учениці.
  3. Курси дають можливість самостійно формувати навчальний графік і вибирати час занять.
  4. Заняття проводяться онлайн.
  5. Опція пробного заняття.

Якщо раціонально оцінювати зручність платформи й можливість вибору репетиторів із будь-якого предмета, то Optima Academy – безперечний лідер. Проте для того, щоб зробити виважений вибір, радимо дослухатися порад, які ми навели в цьому дописі. Сподіваємося, ми змогли вам допомогти. Успіхів вам!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх