Скраб для шкіри голови: як обрати найкращий

6.09.2023, 10:10 Переглядів: 796 Р

 

Кожна жінка знає, що окрім банального шампуню існує безліч засобів для догляду за волоссям: лосьйони, кондиціонери, маски, масла. Майже кожна жінка користується хоча б кількома з них. І лише одиниці знають, що краса волосся насамперед залежить від стану шкіри голови. Покращити його зазвичай допомагає скраб. Але як обрати правильний скраб для шкіри голови та як його використовувати?

Як працює цей косметичний засіб?

Шкіра голови потребує ретельного догляду. Скраб глибоко очищує її від надлишкових жирів, відмерлих частинок шкіри, забруднень та залишків косметики. Пілінг для шкіри голови - найкраще рішення для дівчат, у яких швидко жирніє волосся або утворюється лупа.

Зазвичай ефект пілінгу досягається завдяки використанню натуральних компонентів:

  • Мед, фруктові кісточки, оливкова, кокосова, реп’яхова та ефірна олії сприяють ніжному та делікатному очищенню, яке підходить для чутливої та сухої шкіри. Такий скраб м’яко очищає шкіру, сприяє зняттю відчуття дискомфорту, дарує волоссю блиск та об'єм
  • Морська сіль, кава, сода, цукор і сіль ефективно очищають шкіру голови, пилу та залишків стайлінгу, сприяють активному відлущуванню відмерлих частинок шкіри, допомагають оздоровити та зміцнити волосся.
  • Оцет, лимонний сік і глина забезпечують глибоке очищення, діють більш спрямовано та ефективно, а відчуття свіжості після скрабування шкіри голови зберігатиметься довше, ніж зазвичай.

Слід пам'ятати, що скраб містить абразивні частинки різного розміру. Крупнозернисті засоби діють досить інтенсивно, а більш однорідні забезпечують м'який догляд. Експерти рекомендують обов'язково робити пілінг для шкіри голови 1-2 рази на тиждень - але не частіше. Якщо зловживати скарбом, шкіра стане надто чутливою.

 

Як обрати скраб?

Шкіра буває нормальною, жирною або сухою. Тож існує кілька видів скарбу, які слід підбирати з урахуванням потреб саме вашої шкіри:

  • Скраб для нормальної шкіри голови;
  • Скраб для жирної шкіри голови;
  • Скраб для чутливої шкіри голови;
  • Скраб для шкіри, що зудить.

Якщо ви не впевнені, який саме засіб потрібен, краще проконсультуватися з фахівцем.

Не лише очищення: чим ще корисний скраб

Під час пілінгу не лише очищується сама шкіра, а й покращується кровообіг у дрібних судинах голови. Такі судини має кожен волосяний фолікул - саме вони живлять його киснем та іншими корисними речовинами. Завдяки гарній циркуляції крові швидше з'являються нові фолікули, а клітини шкіри жвавіше оновлюються. Отже, чим більше крові приходить до шкіри голови, тим краще для вашого волосся!

Кілька додаткових порад з догляду за волоссям:

  • Не потрібно мити волосся щодня - навіть якщо маєте жирне волосся. Надмірне очищення може негативно вплинути на його стан і вигляд;
  • Краще відмовитися від шампунів з силіконом - його важко вимити, адже силікони не розчиняються у воді;
  • Обирайте кондиціонери з пом'якшуючими складовими та протеїном;
  • Під час миття голови робіть інтенсивний масаж шкіри, аби краще позбутися бруду;
Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх