Як правильно вибрати акумулятор для авто?

21.08.2023, 11:40 Переглядів: 1 230 Р

 

Як і інші компоненти автомобіля, акумулятори з часом зношуються та потребують оновлення. Заміна автомобільної батареї своїми руками заощаджує гроші. Але як вибрати правильний акумулятор? Є шість важливих факторів, які необхідно враховувати під час пошуку відповідного виробу.

Розмір акумуляторної групи

Важливо, щоб автомобільний акумулятор щільно та надійно розміщувався в акумуляторному лотку. Розмір акумуляторної групи автомобіля можна дізнатися в розділі «Акумулятор» посібника користувача. Якщо у вас немає доступу до оригінальної інструкції, зверніться до довідкових посібників.

Ємність

Основний параметр — ємність батареї. Вона вказується на етикетці у вигляді числа — наприклад, акумулятори автомобільні 60 А·год. Купуйте батарею тієї ж ємності, яка була в раніше використовуваного акумулятора.

Марка акумулятора

В ідеалі потрібно купити акумулятор тієї марки, яка вказана в посібнику з експлуатації автомобіля. Якщо рекомендована марка занадто дорога, вибирайте аналог, характеристики якого точно збігаються з вимогами, наведеними в інструкції.

Вік батареї

Нові батареї працюють краще та довше служать, ніж старі. Перед купівлею обов'язково перевіряйте дату виготовлення акумулятора. Батарея вважається «свіжою», якщо їй менше ніж 6 місяців. Дата виробництва позначається спеціальним кодом. Маркування відрізняється у різних виробників. Таблиці для розшифрування кодів можна знайти в інтернеті.

Резервна ємність батареї

Резервна ємність — це час у хвилинах, протягом якого акумулятор зможе безперервно підтримувати мінімальну напругу, необхідну для роботи автомобіля з вимкненим генератором. У технічній документації до транспортного засобу є рекомендований показник резервної ємності для авто. Вибирайте акумулятори, у яких цей показник знаходиться в межах вказаного діапазону.

Номінальний струм акумулятора під час холодного запуску

Струм холодного запуску вказує на здатність батареї запускати автомобіль в екстремально холодну погоду. В умовах мінусових температур мотор буває важко запустити через сильну в'язкість олії. Номінал холодного запуску, вказаний на акумуляторі, вказує на силу електричного струму, яку акумулятор може підтримувати протягом 30 секунд за -18 °C. Якщо автомобіль буде часто експлуатуватися взимку, то цей показник має бути високим.

Оригінальні акумулятори від провідних виробників представлено на сайті AutoBaza. Товар доставляється по всій Україні.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх