Робот-пилосос: маленький помічник з великими можливостями

16.06.2023, 13:00 Переглядів: 1 238 Р

 

Ще кілька років тому робот-пилосос вважався швидше оригінальним гаджетом, ніж повноцінним помічником під час прибирання. Але з плином часу ситуація змінилася. Якщо ви ще не придбали робота-пилососа, але плануєте, цей матеріал саме для вас!

Магазини електроніки пропонують різні моделі: робот пилосос миючий або модель для сухого прибирання, модель з камерою або з інфрачервоними датчиками. Часом важко вибрати саме те, що потрібно, тож подивимось, на що варто звернути увагу.

Площа прибирання. Прості моделі працюють протягом 40-60 хвилин, цього вистачить щоб прибрати у квартирі площею 30-80 м². Для більших приміщень варто обрати моделі з більшою автономністю. Робот з потужністю до 70 Вт впорається з прибиранням не дуже забрудненого приміщення, але якщо маєте домашнього улюбленця, радимо придбати потужніший гаджет.

Габарити та форма. Слід врахувати, що кругла модель не зможе зібрати пил в кутках - для більш якісного прибирання існують прямокутні або D-подібні роботи.

Тип щіток. У найпростіших моделях є лише щітки-пензлики, які заштовхують пил всередину гаджета. Дорожчі роботи мають турбощітку, яка забезпечить якісніше прибирання. Іноді робот-пилосос оснащений ще й ультрафіолетовою лампою.

 

Система навігації. Робот-пилосос має різні типи приладів для орієнтування:

  • оптичні, щоб об'їжджати перепони;
  • ультразвукові, щоб виїжджати з кімнати та прибирати під меблями;
  • інфрачервоні, щоб не падати зі сходів і долати дроти.

Якщо потрібно прибирати в студії, вистачить простого варіанту з оптичними датчиками, а власникам багаторівневих помешкань краще обрати іншу модель.

Якщо робот-пилосос заїде у важкодоступний куточок, він подасть сигнал або скаже про проблему голосом. В комплекті з гаджетом продаються магнітні стрічки, якими можна позначити зони, де не потрібно прибирати.

 

Способи управління. Прості моделі мають пульт керування, а от дорожчими можна управляти зі смартфона. Останній варіант дуже зручний, адже можна попросити робота прибрати, ще перебуваючи на роботі - і повернутися вже в чисте приміщення!


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх