Страждаєте від акне? Психологічна підтримка і план дій

26.08.2022, 15:00 Переглядів: 2 913

 

У сучасному світі швидко змінюються уявлення про людське тіло та його можливості. Усе частіше на сторінках впливових б’юті-блогерів і суспільних активістів з’являються теми, пов’язані зі станами людської шкіри, зокрема, акне.

Прищі та висипання непокоять дівчат, примушують відчувати себе некрасивими та соромитися свого обличчя. Але є й хороші новини: філософія skin positivity набирає обертів, а способів, щоб позбутися акне і постакне, стає все більше.

 

Що таке skin positivity та якою має бути психологічна підтримка для людей з акне

Чимало психологів визнає, що акне досить серйозно впливає на самооцінку людини. Дехто старанно приховує цю проблему за допомогою декоративної косметики та зачіски. Частина людей втрачає віру у свою привабливість і перестає намагатися щось вдіяти. До того ж, з цим захворюванням зіштовхується близько 40 % дорослих, тому проблема акне значно серйозніша, ніж здається на перший погляд.

Хорошим фактором психологічної підтримки є філософія skin positivity, яка зародилася у 2015–2016 роках, але особливо потужною є останнім часом. Її сенс полягає у донесенні до широкої аудиторії тези про цінність і привабливість кожної людини попри її проблеми зі шкірою: гіперпігментацію, акне, шрами, вітіліго тощо. Як правило, ідеологи цього руху показують на фото у соціальних мережах реальний стан своєї шкіри без макіяжу та ретушування, створюють мотиваційні пости та відеоролики. Реакція аудиторії свідчить про те, що skin positivity надихає людей прийняти себе та насолоджуватися життям.

Якщо ви або ваша близька людина страждаєте від акне, також допоможе покращити ситуацію:

  • усвідомлення того, що переживання через акне — виключно внутрішня психологічна проблема, яка не пов’язана з оточенням;
  • розуміння, що соціальні мережі з ідеальними дівчатами не мають стосунку до реального життя: б’юті-фільтри, ретуш, правильно дібране освітлення допомагають створити бездоганний кадр;
  • спілкування з однодумцями, зокрема з тими, хто підтримує цінності skin positivity чи бореться з акне.

І ще один важливий момент для психологічної підтримки ? стан шкіри можна суттєво покращити. У цьому допоможе зміна способу життя, лікування у дерматолога, використання спеціальних доглядових засобів, які можна знайти, наприклад, на www.eva.ua.

 

Що робити, якщо у мене акне: план дій

Причини появи акне можуть бути найрізноманітнішими: від генетичної схильності до стресу та захворювань органів черевної порожнини, ураження шкіри кліщем Demodex тощо. Тому на початковому етапі важливо встановити, чому ж з'явилися прищі та висипання. Тож лікування починається з відвідування дерматолога, який визначить першопричину стану і призначить лікування.

Під час терапії акне важливо дотримуватися вказівок спеціаліста. Скоріше за все, він запропонує переглянути ваш раціон і відмовитися від шкідливих продуктів, які є подразнювальним фактором для виникнення прищів. Також високу ефективність продемонстрували косметологічні процедури, спрямовані на зменшення висипань:

  • мікродермабразія;
  • чистка обличчя;
  • мезотерапія.

Але найголовніше підібрати правильний домашній догляд, у якому важливе місце займає очищення. Науково доведено, що шкіра, на якій залишилися частки декоративної косметики, більш схильна до запалень та появи висипань. Також доглядова косметика для людей з акне має містити високоефективні компоненти, які регулюють роботу сальних залоз, борються з почервоніннями та подразненнями, сприяють загоєнню мікроушкоджень.

Позитивне сприйняття себе, розуміння, що проблеми зі шкірою можна вирішити, підібраний спеціалістом догляд і лікування допоможуть подолати акне та радіти життю у всіх його проявах!

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх