Новорічний стіл 2022: гастрономічні уподобання Тигра

16.12.2021, 12:00 Переглядів: 2 603

От-от настане Новий рік. Майже у всіх подарунки куплено і запаковано, підсумки за рік підбито, улюблені фільми та мультики переглянуто, плани на новорічну ніч складено, а сервірування святкового столу придумано. А ось, що ставити на стіл 2022, саме час подумати.

Символ прийдешнього року - Блакитний Водяний Тигр. Декоратори вважають, що на новорічному столі обов'язково повинні бути мандарини - їх колір схожий з забарвленням вовни тигра, до того ж, такі фрукти з року в рік не залишають рейтинг обожнюваних багатьма ласощів.

Тигр - тварина всеїдна, тому в цьому році можна готувати практично будь-яку страву. Однак краще все-таки не ігнорувати заборони, що виникли на Сході, звідки і прийшов до нас символ прийдешнього року. За даним принципом не можна подавати яловичину - згідно з легендою, одного разу Тигр програв сутичку з Биком, тому не потрібно зайвий раз йому нагадувати про це.
На новорічний стіл можна поставити:

- м'ясо, птицю;
- ковбаси, копченості;
- рибу, рибні закуски;
- овочеві гарніри і нарізки;
- традиційні м'ясні та рибні салати;
- свіжу зелень;
- канапе або бутерброди.

Як ви бачите, символ року абсолютно невибагливий, тому боятися його гніву, стоячи біля полиць супермаркету, не варто. Просто складайте меню, яке точно доставить вам не тільки естетичну, але і гастрономічну насолоду.
Сподіваємося, що наші рецепти стануть вам у нагоді!

 

Бутік М’яса – місце, в якому можна знайти найбільший асортимент м’ясної продукції в місті: курочка, перепілка, індичка, свіжа свинина, молода телятина, баранина, смачні копченості на будь-який смак, а також напівфабрикати власного виробництва. Надзвичайно тішить око широкий асортимент ковбасок та рулетиків, які гарно пасуватимуть до вашого святкового столу. А для гурманів у Бутіку М’яса знайдеться чудовий антрекот і стейк Рібай без кістки.

Головною родзинкою Бутіка М’яса на вулиці Театральній, 28, є не лише доставка, яка діє по місту за замовлення від 500 гривень, а й можливість заздалегідь замовити потрібні м’ясопродукти за телефоном - 068-222-58-22.

Професіонали, які працюють у Бутіку М’яса, завжди порадять і навіть поділяться смачними рецептами.
 На новорічний стіл Бутік М’яса пропонує найсмачніше блюдо з каре молодого ягняти.

Для маринада вибрані найякісніші приправи.

В складі: соєвий соус, в'ялені томати, часник, нотка любові та турботи.

Закриваємо каре в фольгу і випікаємо 40 хвилин при 180°, потім розкриваємо фольгу і тримаємо ще хвилин 20, подаємо в такому ж цілому вигляді та ріжемо за столом.

Свинячі ребра в духовці:

 
Підбираємо розмір ребер (ми можемо вирізати на замовлення), маринуємо сухою улюбленою приправою, додаючи олію та червоне сухе вино. Викладаємо на фольгу і замотуємо з усіх боків, викладаємо на деко і повністю засипаємо сіллю. Ставимо в духовку на 40 хвилин, потім обережно прибираємо сіль і розкриваємо наші ребра, залишаємо в духовці хвилин на 15. І вуаля, кісточки легко відходять від м'яса, за рахунок фольги і солі вони набагато соковитіші.

Смачні та прості у приготуванні рецепти пропонує ТМ ILONA

Піта м’ясна

 

Інгредієнти:

- Піта тм ILONA – 2шт
- Шинка – 80 г(g)
- Твердий сир – 60 г(g)
- Перець солодкий – 30 г(g)
- Томати свіжі – 30 г(g)
- Соус (майонез або кетчуп) – 40 г(g)

Приготування: нарізати овочі, сир та шинку тоненькими скибочками. Розрізати Піту по краю або навпіл. середину змащуємо соусом, потім вкладаємо начинку. За бажанням можна запекти на грилі або підсмажити на пательні.

 Піта - сир та овочі

 

Інгредієнти:

- Піта тм ILONA
- Твердий сир
- Листя салату
- Болгарський перець
- Огірок свіжий
- Соус (майонез або кетчуп)

Приготування: нарізати овочі кружальцями, сир тоненькими слайсами. Розрізати Піту по краю або навпіл. середину змастити соусом, потім вкласти начинку. За бажанням можна запекти на грилі або підсмажити на пательні.

 Також можна замовляти на доставку продукти і готові страви від «Продуктової Мануфактури», яка знаходиться на вул. Троїцька, 61/52, або телефонувати за телефоном: 067-005-0-555

Салат з буряком, апельсином та гарбузовою олією від terra-biona.com

 
Інгредієнти:

- буряк – 4 шт.,

- апельсин – 2 шт.,

- шпинат – 1-2 пучка,

- червона цибуля – 1 шт.,

- винний оцет – 2 ст. л.,

- гарбузова олія – 4 ст. л.,

- діжонська гірчиця – 1/2 ст. л., спеції.

Спосіб приготування:

Буряк промийте, зріжте верхівку і корінець, загорніть у фольгу і запечіть у духовці при 180 ?. Апельсини наріжте кружальцями і зніміть шкірку. Червону цибулю порізати кільцями або півкільцями. Додайте готовий, очищений та крупно порізаний, буряк. Додайте листя шпинату (дрібні – цілими, великі – крупно порізаними). Заправте гарбузовою або іншою рослинною олією, винним оцтом та діжонською гірчицею, посоліть, поперчіть за смаком.

Щоб такого незвичного подати на новорічний стіл після основних страв? Таке, що достойно завершить феєрію новорічного «свята живота» ?
Ми пропонуємо вам здивувати себе і своїх гостей густим гарячим шоколадом. Цей десерт не залишить байдужим навіть тих, хто не дуже полюбляє солоденьке.


Рецепт густого гарячого шоколаду

 

Найкращий смак цього десерту – з какао-бобів тертих, какао масла та меду. Але можна приготувати більш простий варіант з тих продуктів, що є у будь-якому магазині.
Ми пропонуємо вам обидва рецепти цього надзвичайно смачного десерту.
Отже, для отримання 100 г шоколаду :


 Варіант перший (для отримання дійсно шоколадного смаку)
- Какао-боби терті - 60 г,
- Мед – 30 г, будь-який, крім гречаного (у нього дуже виражений смак)
- Какао-масло – 10 г
Нарізати какао-масло в крупку. На паровій бані розтопити какао терте з какао-маслом. В окремій посуді ( теж краще на паровій бані) – розігріти мед до температури 40 град.
Добре перемішати всі інгредієнти. Ваш шоколад готовий.


 Варіант другий ( із звичних продуктів)
- Какао-порошок – 2 ст.ложки ( 10 г)
- Молоко – 55 мл
- Мед – 1 ст. ложка ( 28 г). Мед – будь-який, крім гречаного 
- Масло вершкове – 7 г
У сотейник насипати какао-порошок і молоко. Поставити на маленький вогонь.
За допомоги вінчику, постійно перемішуючи цю суміш, довести до кипіння. Додати масло, не знімаючи з вогню. Наостанок, вже знявши з плити, додати мед.
На ваш смак, можна регулювати смак ( додавши або зменшивши кількість меду) і консистенцію (більше або менше молока).
ВАЖЛИВО! Деякі види какао-порошку не придатні для виготовлення шоколаду ( наприклад, такий, як Комунарочка), ви не отримаєте ані шоколадного смаку, ані шоколадного аромату. Тому для цього рецепту використовуйте якісний какао-порошок.


Подавати густий гарячий шоколад - у кавовій чашечці. У якості компаньйону – нейтральний чай або вода. Гарячий шоколад гарно смакує і з додатками – млинцями, тостом або несолодким печивом.


За якісними какао-продуктами і за смачним медом приходьте в крамницю "Смаkotta" Медової сім'ї Лещенко по вул. Соборна, 5/9, тел. 067-532-61-06. Тут же ви зможете спробувати на смак ну дуже смачний шоколад, де замість цукру - мед. І тут вам зроблять смачний гарячий шоколад.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх