Фахівці Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС реставрували 60-річний сміттєвоз

1.11.2021, 13:00 Переглядів: 2 052

 

Напередодні Дня автомобіліста та дорожника, у Кременчуці відкрили пам’ятний знак найстарішому сміттєвозу, який працював у місті з 1962 року.

Захід відбувся на території КП «КАТП-1628», де й увічнили легендарний спеціалізований автомобіль 93М на шасі ГАЗ-51, пробіг якого становить понад 2 млн. км!

Реставрація старенького сміттєвоза проведена фахівцями Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС. Полагоджений та пофарбований, приведений до ладу автомобіль встановили на п’єдестал як символ початку роботи комунальної служби міста.

Сміттєвоз 93М побудований на шасі ГАЗ-51Д, яке випускали з кінця 50-х до початку 70-х років. Однією з новацій машини на той час стала система пресування сміття з коефіцієнтом 1,6 (сьогодні на сучасних моделях він досягає 6-7). У результаті кузов об'ємом 4,4 м куб містив до 7 кубометрів відходів. При цьому корисна вантажопідйомність складала 2000 кг. Місткість приймального бункера була 0,42 м куб. Розвантажувався сміттєвоз самоскидним способом, перекиданням кузова назад — на кут до 50 град. Споряджена маса машини – 3,1 т, а повна – 5,15 т. Максимальна швидкість – 70 км/год.

На відкритті символічного пам’ятника найстарішій комунальній автівці підприємства були присутні: робітники КАТП-1628, міський голова Віталій Малецький, керівник УЖКГ Іван Москалик та комерційний директор Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС Олександр Гончаренко.

Міський голова Віталій Малецький подякував колективу Кременчуцького заводу комунальної техніки за кропітку роботу з детального відновлення старенького сміттєвоза й вручив грамоту, адресовану депутату Полтавської обласної ради, директору підприємства — Миколі Корецькому за високий професіоналізм та допомогу при відновленні автомобіля ГАЗ-93М. Дякуючи за роботу, міський голова зазначив, що Кременчуцький завод комунальної техніки АЛЬФАТЕКС, створений з нуля, на сьогодні є одним з найбільших постачальників техніки для багатьох комунальних підприємств України та лідер серед машинобудівних підприємств міста та країни в цілому.

Комерційний директор Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС Олександр Гончаренко у відповідь розповів, яким чином заводчани відновлювали сміттєвоз та доводили його до теперішнього стану, спираючись на технічне завдання замовника, та детально виконуючи його вимоги. Колектив Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС має чималий досвід відновлення старої техніки. Часто на замовлення клієнтів непотрібні автомобілі будь-яких марок перетворюються у нову сучасну техніку різної конфігурації. Цей досвід і став у пригоді під час відновлення сміттєвоза 93М.

Тепер старенький сміттєвоз, відтворений до нового стану, прикрашатиме територію КАТП-1628 та своїм чепурним виглядом підійматиме настрій робітникам, які кожного ранку приступатимуть до роботи.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх