10 тонн товстолобів випустили у Кременчуцьке та Кам’янське водосховища

13.10.2021, 17:30 Переглядів: 2 513

 

12 та 13 жовтня Полтавський рибоохоронний патруль здійснив контроль за вселенням водних біоресурсів за кошти користувачів Полтавської та Кіровоградської областей. Загалом випустили понад 10 тонн мальків товстолоба. Перший етап зариблення проводили в межах Кліщинської насосної станції — Сулинська затока, поблизу с. Липове Кременчуцького району.


12 жовтня близько 13 години у Кременчуцьке водосховище випустили 45 681 екземпляр дворічок білого та строкатого товстолоба. Загальна вага випущеної риби — 7 766 кг. Вага одного малька — близько 170 грамів. 

 

А 13 жовтня зарибнювали Кам’янське водосховище. Туди вселили 14 472 екземпляри такого ж виду риби. 

Поповнення популяцій водних біоресурсів — важлива складова розвитку рибної галузі. Випуск молоді цінних промислових видів риби підтримує водні екосистеми та збільшує рибне багатство наших водойм. До того ж товстолоб — природний біомеліоратор, який очищує водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води та заростання акваторії, — зауважує начальниця Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич.

 

Товстолобів закупили на ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» Черкаської області за коштикористувачів, які займаються промислом на обох водоймах у межах Полтавської та Кіровоградської областей. Процес контролювали іхтіолог та рибпатрульні Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства області. 

 


ГО «Громадський рибоохоронний патруль Полтавщини»

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх