Кожен дім — розумний, або Як зробити свій дім smart з мінімальними витратами

6.09.2021, 12:30 Переглядів: 1 480

 

Вперше ідея Smart home — домашньої автоматизації, або Розумного дому — була реалізована в 90-х роках минулого століття. З залученням все більшої кількості компаній — від великих брендів до практично невідомих виробників — система Smart home поступово трансформувалася на звичне явище.

І зараз комфорт і можливості автоматизації домашніх пристроїв так чи інакше доступні багатьом, навіть з невисоким достатком людям.

Що це, Smart home?
Розумний дім як частина IoT (internet of things, інтернету речей) — система домашніх пристроїв з гнучким налаштуванням, яка визначається людиною самостійно залежно від особистих уподобань та потреб.

До переваг використання пристроїв домашньої автоматизації належать:

  • Захист будинку, квартири або офісу від незаконного проникнення.
  • Автоматизація побутових процесів.
  • Зменшення ризику пожеж, затоплень, а також зниження часу на ліквідацію наслідків аварійних ситуацій.
  • Скорочення витрат на оплату електрики, води, теплопостачання.

Можливості бюджетного Розумного дому
До Smart-системи входять різні пристрої — вимикачі, розетки, датчики, електрочайники, кошики для сміття, світильники, сенсори. Необов'язково купувати готові рішення, можна почати облаштування Розумного дому навіть з однієї розетки.

 

Освітлення
Найчастіше люди починають знайомство зі Smart-системою з контролю освітлення. Це можуть бути як прості функції ввімкнення та вимкнення, так і більш інтелектуальні.

Охорона
Захисту дому від недоброзичливців приділяє увагу велика кількість інноваційних компаній — Dahua, ATIS, Hikvision, Ezviz і ін. Це різні пристрої з широким функціоналом, що дозволяють контролювати ситуацію у квартирі або офісі, перебуваючи за його межами.

Залежно від бюджету це може бути IMOU камера, дверний дзвінок Netatmo або інтелектуальний замок зі сканером відбитка пальця Ezviz. Залежно від моделі, дані зберігаються на microSD-карті або в хмарному сховищі, а про кожну тривожну подію власник дізнається з оповіщення.

Захист від пожежі та затоплення
Для захисту від надзвичайних ситуацій, які можуть спричинити втрату майна, призначені датчики, що реагують на значення газу, диму і температури.

Клімат-контроль
Завдання пристроїв клімат-контролю від Livolo, Eqiva або інших компаній — підтримання комфортного мікроклімату в приміщенні. На підставі аналізу показників вологості та температури активізуються відповідні модулі управління — опалення, зволоження або кондиціонування.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх