Куди інвестувати 11 500 грн? 5 причин вкласти в ОВДП замість депозитів

1.06.2021, 12:30 Переглядів: 12 932

 

Найпопулярнішими інвестиціями в Україні залишаються депозити. Банки пропонують вигідні проценти, але ж мало хто знає: спрогнозований дохід майже повністю анулюється податком на прибуток, воєнним збором та девальвацією гривні стосовно долара. До того ж нестабільний стан економіки може призвести до банкрутства банку.

Більш ефективним способом інвестування є ОВДП – державні облігації України. Це найнадійніший варіант зберігання грошей з метою отримання прибутку. Шанси на те, що держава не виплатить відсотки, практично рівні нулю.

Державні облігації України – що це?

 Купуючи облігації України, ви надаєте державі гроші в борг, які вона зобов’язується повернути разом із процентами в обумовлений термін (мінімально – до 12 місяців, максимально – більше ніж 5 років). Такі цінні папери випускають в електронній формі. Основну суму вкладнику повертають наприкінці умовленого строку, проценти нараховуються щомісячно або ж 1-2 рази на рік.

ОВДП – частина плану з наповнення державного бюджету. Купуючи облігації, ви допомагаєте економіці України.

Чому ОВДП – це вигідно?

5 причин вкладатися в держоблігації України:

  1. Фіксована ставка. Інвестор отримує однакову суму процентів кожного місяця або 1-2 рази на рік протягом усього строку вкладу, незалежно від стану фондового ринку, зовнішньополітичних обставин, курсу національної валюти.
  2. Мінімальний вклад – 11 500 грн. Для купування облігацій на таку суму потрібно зв’язатися з брокером, оскільки більшість банківських установ укладають угоду з купівлі-продажу держоблігацій на суму від 1 млн грн.
  3. Високі відсотки: 11% за гривневими вкладами, 6% – за доларовими.
  4. Немає податку на дохід, не обкладається воєнним збором – на відміну від депозитів.
  5. Гарантоване повернення вкладу. В порівнянні з банками, держава – дійсно надійний емітент.

Інвестуючи в держоблігації, втратити гроші неможливо. Навіть при дефолті першим кроком влади офіційно є виплата тіла інвестицій в ОВДП.

 

Робити вклади можна в гривнях або в доларах. Їх дохідність зазвичай перевищує прибуток від депозитів.

Де купити державні облігації?

Придбати облігації Міністерства фінансів України можна через компанію Freedom Finance Ukraine, що належить до міжнародного холдингу Freedom Holding Corp. Підприємство є офіційним членом біржі та має ліцензію на укладання таких договорів.

Інвестиційні консультанти Freedom Finance Ukraine допоможуть розібратися з нюансами роботи фондового ринку та здійснювати операції з купівлі державних облігацій, вибрати оптимальний строк внеску та підрахувати майбутні прибутки.

Для операції потрібні такі документи: паспорт, ідентифікаційний код, довідка про зарплату або декларація про доходи.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх