Сім таємниць родинного щастя

15.05.2021, 11:00 Переглядів: 2 507

  

15 травня увесь світ відзначає День родини, тож «ТелеграфЪ» зібрав кілька порад, які не лише допоможуть налагодити взаємини в родинному колі, а й нагадають, що час, проведений з близькими, – найкращий час у нашому житті.

      Родина – одна з найбільших цінностей, що знає людство за всю історію свого існування. Це найрідніші, найближчі люди, які допомагають нам у складних ситуаціях або просто дарують нам тепло. Це – безпечний та затишний дім, наш маленький світ, у якому знайома кожна деталь. І саме родина дає людині найважливіші уроки, які вона проносить крізь усе життя, передаючи їх нащадкам.   

       Проте родина – це ще й невтомна праця, робота не лише над собою, а й над взаєминами. Локдаун вніс свої корективи в життя кожної сім’ї. Люди стали проводити багато часу вдома, водночас потерпаючи від матеріальних труднощів. Дистанційне навчання кардинально змінило життя не лише дітей, а й дорослих. Зріс рівень внутрішньої напруги, стресу. У такі часи особливо важливо пам’ятати про те, наскільки цінним і водночас крихким може бути наш затишний родинний куточок.


       Любов – не просто слово


       Не варто забувати, чому ви колись вирішили пройти життєвий шлях поруч із саме цією людиною. Тоді вона була центром Всесвіту, найкоштовнішою цінністю на планеті. Але з часом буденність та побутові клопоти змушують нас забувати про це – і трапляється так, що романтика поступається нудній повсякденності.

       У такій ситуації дехто починає проводити менше часу з партнером, дехто з головою поринає в роботу, а хтось навіть шукає розради на стороні. Проте, такі «методи» не допоможуть освіжити почуття.

Найкращим варіантом буде відверто поговорити з коханою людиною, висловити свої емоції, обговорити кризу, що виникла у стосунках. Часто це – найкоротший та найпростіший шлях для збереження відносин.

       Іноді наважитись на таку бесіду досить важко, і в таких випадках не обійтися без допомоги кваліфікованого психолога.

Психологи зазначають, що у кожного свої уявлення, якими мають бути шлюбно-сімейні взаємини. Передусім зразки майбутнього сімейного життя люди переймають із батьківської сім’ї або тієї, де зростали. На уявлення про родину впливає й купа інших факторів. Але головне, щоб люди хотіли бути разом, долаючи спільно непорозуміння, які, майже неминучі. Бо існують вікові кризи, кризи розвитку сім’ї тощо.

       Одні родини кризи зміцнюють, а інші, на жаль, руйнують. Ці труднощі можуть бути об’єктивними. Це прийняття на себе подружніх обов’язків, засвоєння батьківських ролей та прийняття факту появи нового члена сім’ї – дитини, й інші подібні моменти.

Успішний і стабільний шлюб – це відповідальна праця обох із подружжя, причому кожного дня, з року в рік

Добре тоді, коли є кохання і бажання бути разом. Психологи радять працювати і відпочивати разом - і день, і ніч, якщо це бажання обох. Головне, аби у пари не виникало відчуття-напруження, що вже набридли або нецікаві. Бо таке часто може бути. Якщо ж на певному етапі спрацював останній механізм, змінюйте щось у своєму житті, не полінуйтесь обміркувати і поділитися своїми переживаннями зі своєю другою половинкою. Вчіться слухати і чути одне одного все життя. Але відчуття задоволеності шлюбом, його складовими – дуже індивідуальне.

       Довіра має бути завжди. Будьте собою і живіть за принципом «тут і тепер», якщо хочете бути поряд із людиною, яка вас приймає таким чи такою, яким ви є.

Аби людям зберегти шлюб, дуже важливо обом розвиватися: особистісно, професійно тощо. Якщо хтось один «росте», а інший – ні, це реальна загроза для шлюбу. Пристрасне кохання справді не вічне, але воно не зникає, а переходить у взаємну повагу, в інші форми. Відчуття, що поряд рідна людина – одна з таких форм.


       Даруйте подарунки рідним


       Якщо в дитинстві ми обожнюємо отримувати подарунки, то з часом пріоритети змінюються. Згідно з дослідженням, 76% людей, старших за 30 років, відчувають більше позитивних емоцій саме коли дарують щось близьким, ніж коли отримують подарунок. Слід зазначити, що вартість дарунку для більшості неважлива: це може бути як коштовна річ, на кшталт ручки з золотим пером, так і звичайний щоденник.


 

       Подарунки здатні додати позитиву в родинні стосунки, це найпростіший спосіб порадувати кохану людину, дати їй зрозуміти, що вона – особлива.

      Звичайно, важливо правильно обрати подарунок, враховуючи інтереси та захоплення особи, для якої передбачається сюрприз. Проте, існують і універсальні варіанти, які 100% сподобаються вашим рідним. Якщо вагаєтесь, варто звернутися до спеціалістів: приміром, у «Принципі» консультанти завжди дадуть слушну пораду.


      «Принцип» - стабільна компанія з понад 20-річним досвідом, яка цінує свою репутацію. Тут можна обрати подарунок на будь-який смак для коханого або коханої, і бути впевненим, що він принесе рідній людині лише позитивні емоції.

       Чоловікам можуть стати в нагоді корисні та стильні кейси, портмоне або барсетки. Взагалі, в магазині можна побачити дуже широкий спектр шкіргалантереї – як звичайного, так і преміям класу від світових брендів. Варто звернути увагу на блокноти у шкіряній обкладинці, візитниці та тревелкейси, які нікого не залишать байдужим.


 


      Особливо варто згадати подарунки для колекціонерів, адже це – досить популярне хобі. У «Принципі» можна знайти альбоми для монет, марок та банкнот, виконані в різних стилях та кольоровій гаммі.


 

      Щодо цікавих та корисних сувенірів для дому, то їх у «Принципі» безліч. Вази, дзеркала, предмети декору, ключниці – усього не перелічити. І кожний предмет вирізняється вишуканим дизайном, здатним ідеально вписатися в будь-який інтер’єр.


 


      Ті, хто захоплюються фен-шуєм, теж знайдуть тут багато цікавого: у магазині є предмети, що обов’язково принесуть у дім достаток та гарну вдачу. Чого вартий лише Манекі-неко, «Кіт удачі»!

      Зібрати усю родину за цікавою грою допоможе набір для покеру: карти та жетони, наче в справжнісінькому казино, здатні принести в дім шматочок святкової атмосфери Лас-Вегаса.


 

       Оригінальним і водночас корисним подарунком для любителів рибалки або туристичних подорожей стане стильна фляга у шкіряному оздобленні. Кажуть, з часом шкіра вбирає в себе сам дух подорожей і здатна оживити спогади навіть роки потому.

Є у «Принципі» й широкий асортимент товарів для малечі. Окрім м’яких іграшок та книжок-розмальовок магазин пропонує розвиваючі та настільні ігри, набори для творчості, конструктори… Звідси просто нереально вийти без подарунка для найменших членів родини!


 

       У «Принципі» існує можливість оформити інтернет-замовлення, що стане в нагоді під час карантину. До речі, при замовленні від 750 гривень доставка безкоштовна по всій Україні.

Звертайтеся і вам допоможуть підібрати подарунок для всіх: магазин канцтоварів "Принцип", вул.Шевченка, 32 Тел. 097-544-54-41, 050-334-06-24, 063-501-58-38 або звертайтеся на сайт

 


        На відпочинок – разом!


       Освіжити почуття або налагодити взаємини часто допомагає зміна оточення. Найкращим варіантом стане подорож усією родиною. Пакування чемоданів, особлива атмосфера дороги, нові місця та незвичні пейзажі – що може бути краще як для дорослих, так і для малечі?

       Звісно, під час пандемії з подорожами виникли проблеми – але варіанти завжди можна знайти. Тим паче, що карантинні обмеження послаблюються з часом, і зараз уже цілком реально не лише мандрувати Україною, а й відвідати екзотичні країни.

       В докарантинні часи ми часто подорожували самостійно, але зараз оптимальним буде замовлення туру через туристичну агенцію. Адже правила подорожей часто змінюються, і не варто зайвий раз ризикувати. До того ж професіоналам туристичної галузі відомі нюанси, які зможуть зробити ваш відпочинок за кордоном ще приємнішим.

       У цьому році, незважаючи на недоступність більшості популярних країн Європи, вирватись на відпочинок все ж таки можливо. Для українських туристів відкрито понад 50 країн! Разом із туристичною агенцією «Вжух» розповідаємо, де можна відпочити цього літа.


  


       Туреччина - в топі напрямків для відпочинку, і не лише для відпочинку в форматі all inclusive. Є не менш цікаві міста – столиця Туреччини Анкара, чарівний Стамбул, сучасне бізнес-місто Ізмір, досить європейська Анталія. Анталійське узбережжя – це не тільки готелі з аніматорами, а й стародавній Лікійський шлях, на якому трапляється чимало античних пам'яток, захопливих краєвидів, бухти з прозорою бірюзовою водою та мальовничі стежки вздовж моря. Умови в'їзду: з 15 травня Туреччина скасувала обов'язковий ПЛР-тест для українців! Однак, необхідно заповнити форму на сайті Міністерства охорони здоров'я Туреччини за 72 години до прибуття до країни (дівчата з «Вжух» допоможуть із цим впоратись).


 

       Албанія - дуже туристично недооцінена країна, потенціал якої відкрився з приходом пандемії. Це дійсно один із наймальовничіших напрямків для відпочинку цього літа. Пляжних курортів в Албанії достатньо: Влера, Дуррес, Ксаміл, Саранда, Поградец, Хімара. Рекомендуємо також відвідати національні парки в Албанії: Проклєтіє, Бутрінті, Логара, Карабурун-Сазан. Албанська природа фантастично красива, тут вистачає гір, печер, блакитних гірських озер та річок. Умови в'їзду: без обмежень та тесту!


 

      Грузія – колоритний та самобутній регіон, де кожен може знайти свій формат відпочинку. Якщо подобається динамічний ритм великого міста – їдьте до Тбілісі. За морем, пляжами та насиченим культурним життям – до Батумі. Для любителів трекінгу та походів - Сванетія. Якщо вам ще не доводилося бувати в Грузії – можливо, це той самий знак, щоб відвідати цю країну вже цього літа. Умови в'їзду: наявність негативного ПЛР-тесту, зробленого не більш ніж за 72 години до прибуття до Грузії; повторний тест по приїзду через 3 доби (на жаль, власним коштом).


 

       Болгарія у більшості асоціюється лише з курортом «а-ля Одеса», але окрім пляжних курортів тут чимало місць, які варті уваги – Пловдив, Несебър, Копривщица, Мелник. Болгарські національні парки здивують навіть бувалих мандрівників. За крутими краєвидами – на мис Каліакра чи в Долину троянд, а за культурним життям Болгарії – в місто Велико-Тирново. Умови в'їзду: наявність негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до перетину кордону.


 

      «Вжух» постійно розвідує нові місця, підбирає і перевіряє курорти і готелі, планує програми, намагаючись показати світ по новому в найяскравіших фарбах. Тут обов’язково знайдуть і запропонують вам подорож, про яку ви мріяли! Ми знаходимося: бул.Пушкіна, 8 Тел. 067-872-52-52 або на сайт

 


      Їжа, що об’єднує


      З давніх часів люди звикли збиратися усією родиною біля вогнища - або біля столу. Спільний обід або вечеря – це не лише гарна традиція, а й важлива умова стабільності в родині. Вона сприяє нормальному спілкуванню між родичами, єднає нас не тільки на фізичному, а й на енергетичному рівні.

       Вчені довели, що спільне вживання їжі покращує роботу мозку, травної системи, справляє благотворний вплив на загальні показники здоров’я кожного із членів родини. І, звісно, така традиція суттєво зменшує рівень стресу, сприяє виробленню серотоніну, відомого як гормон щастя.

      Але у сучасному світі часто буває так, що ми просто не встигаємо збиратися за столом – передусім тому, що приготування їжі займає багато часу. Робота, навчання, хобі не залишають нам ані зайвої хвилинки.

Проте, завжди можна замовити улюблені страви в одному з ресторанів Кременчука.


       Здорова родина – щаслива родина


       Не слід забувати, що здоров’я – найважливіша складова щастя. В жодному разі не можна нехтувати власним здоров’ям - як фізичним, так і психічним. Треба бути уважними один до одного і вчасно проходити обстеження, аби не прогавити момент.


 

«Медичний центр сімейного здоров’я» нагадує, що у наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.


 

       Згідно з даними вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість. На жаль, люди не до кінця усвідомлюють, що лікарі лише допомагають позбутися хвороб, але повернути здоров'я не в змозі. Великий мислитель Гіппократ стверджував: «Людина носить у собі лікаря». Ось чому, вибираючи той чи інший спосіб життя, людина певною мірою сама визначає свій життєвий термін.

      Хворобу краще попередити, ніж лікувати, тому «Медичний центр сімейного здоров’я» закликає вчасно звертатись до лікарів, проходити профілактичні обстеження, а лікарі медичного закладу допоможуть вам і вашій родині залишатися здоровими.


 

      Тут ви отримаєте консультацію як у дорослих, так і дитячих спеціалістів: педіатра, ендокринолога, дієтолога, дерматолога, алерголога-імунолога, нефролога, уролога хірурга, кардіолога, невропатолога, психолога, психоневролога, гінеколога, ЛОРа, терапевта, онколога, мамолога, косметолога, подолога. Також можна провести УЗД дорослим і дітям від народження та лабораторні дослідження, зробити манікюр та педикюр.


 

      Для жінок в нашому центрі діє рентгенологічне відділення, де можна зробити мамографію. Для запобігання раку молочної залози необхідно здійснювати мамографічне обстеження (для жінок 35-50 років — 1 раз на 2 роки, після 50 років – 1 раз на рік).

      При записі онлайн http://klinika-zdorovya.com/ або після пред’явлення пільгового посвідчення можна скористатися знижкою.



«Медичний центр сімейного здоров’я» знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Київська 14.

      Запис на консультацію по тел.: (067) 531 8 531, (067) 503 39 49, (067) 551 2 551.

 

      Час наодинці з собою не менш важливий, ніж спільне дозвілля


      Головне – дотримуватись балансу і не вдаватись до крайнощів!

       Спілкування з рідними – це чудово, але кожному з нас потрібен час для себе. Часто ми нехтуємо своїми інтересами, приносячи їх у жертву заради комфорту інших. Дослідження свідчать, що така поведінка – перший крок до виникнення проблем у взаєминах.

Важко переоцінити й значення спільного дозвілля: справи, які ми робимо разом, здатні об’єднати краще за будь-що інше. Існує безліч занять, цікавих для людей будь-якого віку чи статі, і кожна родина знайде щось для себе.



      Але буває й так, що тріщина в родинних стосунках стала занадто глибокою. У таких випадках може дійти навіть до насильства – як фізичного, так і психологічного.


      Якщо випадки насильства трапляються, у жодному разі не мовчіть. Така поведінка може призвести до фатальних наслідків. По допомогу завжди можна звернутися до поліції, адже не кожну проблему можна вирішити самостійно:

103 – Національна поліція України;
15-47 – урядова гаряча лінія;
0-800-213-103 – безоплатна правова допомога;
https://t.me/police_helpbot - чат-бот МВС у Telegram.

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх