Ортопедична тріада

13.03.2020, 10:00 Переглядів: 2 687

    

Остеохондроз, спонділоартроз - захворювання суглобів хребта, спондильоз - виникнення змінювань в самих хребцях — екзастози (шипи), які ростуть із самих хребців. При поєднанні цих процесів виникає стеноз — звужування спинномозкового каналу, порушується функція саморегулюючої системи організму, до якої належить центральна нервова система (ЦНС), ендокринна система (гормональна система), головний мозок.

Всередині хребта є порожнина, в якій знаходиться центральна нервова система — спинний мозок. Внаслідок цих хвороб — остеохондроза, спонділоартроза , спондильоза- виникають грижі, протрузії. Це призводить до того, що простір між хребцями звужується. Для повноцінного фукціювання мозку потрібна глюкоза. 90% глюкози із нашого організму потребує головний мозок. Глюкоза в головний мозок поставляється ліквоїдною або цереброспинальною рідиною, яка циркулює в порожнині спинного мозку і яка рухається по хребту під час руху.

       


Спондилоартроз — патологічні зміни і руйнування міжхребцевих суглобів, які спричиняють порушення їх функції, і як наслідок - виникають сильні больові відчуття. Спондилоартроз мають 80-90% людей похилого віку. Бо більшість людей мало приділяють часу для профілактики захворювань хребта. В першу чергу хвороба вражає міжхребцеві диски (остеохондроз) — зниження їх висоти внаслідок їх перевантаження.

    

Головний стрес для хребта — гравітаційне поле Землі, яке постійно давить хребет до землі. Більше остеохондроз вражає людей, які ведуть “сидячий образ”: офісні робітники, водії, робота за компьютером, школярі, студенти та інші. Протягом життя часто складаються певні невірні поняття про осанку.


    

В результаті остеохондрозу формується спондилоартроз і з'являється яскраво виражений больовий синдром і, як захисна реакція організму, виникає спазм (папруження м'язів). Спазмовані м'язи приводять до звуження судин і порушення струму крові в м'язах. При найменшому нездужанні важливо відразу вплинути на м'язовий тонус (розслабити м'язи): масаж, лікувальна фізкультурара, лазня з віником, зігріваючі мазі і вітаміни групи В, сольові ванни, спазмолітики (після консультації лікаря).

    
Більшу частину доби хребет знаходиться у вертикальному положенні, він перенагружен, тому треба профілактично приділяти йому увагу - розвантажувати: не допускати розвитку захворювань хребта, своєчасно проводити лікування в початковій стадії, проходити курси масажу не раз в 10 років, а кожні півроку, займатися лікувальною фізкультурою . Одним із дуже дієвих методів профілактики хвороб хребта є методика Євмінова www.evminov.com
Засновник Центру Євмінова в Кременчуці -

Сімаков Віктор Ельдорадович.


Масажний кабінет знаходиться за адресою:

вул. 29 вересня, 11/19
Вам запропонують різні види масажу:
- міофасціальний (тригерні точки);
- спортивний;
- лікувальний масаж стоп (біологічно активних точок);
- масаж Гуаша (китайський масаж) і ін.


ПАМ'ЯТАЙТЕ:

жодні ліки не замінять рух, рух замінить сотні ліків.
Хребет - вісь Всесвіту! Всі хвороби крім інфекційних, - від патології хребта.


 Більш детальна інформація та запис за телефоном

  097-545-63-98
Ліц. №600429 від 07.07.2012 р. (Центр Євмінова)
Сертифікат. Мед. Інституту УАНМ №Н0447 від 25.10.2003г. (Сімаков В.Е.)
 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх