Незліченні врятовані життя

1.08.2017, 09:00 Переглядів: 2 189

Минулого тижня з черговим робочим візитом до нашого регіону завітав народний депутат України Костянтин Жеваго

 

 

    Опікуючись гідним життям мешканців Полтавщини, він побував у тому числі й в онкодиспансері Кременчука. Днями цей медичний заклад отримав у подарунок від народного обранця обладнання, аналогів якому немає в нашому регіоні. Костянтин Жеваго поспілкувався із персоналом лікарні, аби дізнатися, чим ще він може допомогти.   

 

Незліченні врятовані життя

 

«Працювати і надавати пацієнтам висококваліфіковану медичну допомогу ми можемо лише завдяки благодійній допомозі небайдужих. А таких людей небагато, і те, що в Україні є ті, хто нас чує, - дуже зворушливо», - запевняє головний лікар Кременчуцького обласного онкологічного диспансеруВолодимир Севідов. Прикладом саме такої небайдужої людини він назвав Костянтина Жеваго і наголосив на важливості допомоги народного депутата України у справі спасіння незліченної кількості людських життів:

-Сьогодні у Кременчуцькому онкологічному диспансері проводяться операції, які були б неможливі без гідного обладнання. Така можливість у нас з’явилася ще у 2011 році завдяки  народному депутату України Костянтину  Жеваго. Тоді  для онкодиспансеру було придбано сучасний електрохірургічний інструмент. За його допомогою на сьогодні вже зроблено понад 3 000 складних операцій, знижено післяопераційну летальність майже на 5% та практично 400-500 людей на рік позбавлено післяопераційних ускладнень. Безпечний для пацієнта та зручний для хірурга апарат відпрацював безупинно 5 років по 12 годин на добу, тоді як зі старим обладнанням ми могли зробити лише 3 операції на день. Зважаючи на те, що у нас дві операційні, в яких одночасно проводиться велика кількість операцій, нам було дуже важливо мати додатковий електроінструмент, аби мати змогу оперувати якомога більше хворих, а їм не втрачати дорогоцінний час у чергах.
Минулого місяця, за фінансової підтримки Костянтина Жеваго було придбано електрохірургічний інструмент Covidien ForceTriad останньої версії. На момент купівлі таких апаратів в Україні було лише два - у Кременчуці та Києві. Сьогодні по всій Україні їх уже 15. Але відразу двох інструментів в одній клініці, крім Кременчуцького онкодиспансеру, немає більше ніде.
- Ви завжди можете розраховувати на підтримку, - наголосив, оглянувши відділення, Костянтин Жеваго. - Все, чим я можу допомогти, як депутат, - допомагав і буду допомагати. Я дуже радий, що завдяки найсучаснішому обладнанню та талановитим спеціалістам лікування недалеко від дому зможуть отримати усі мешканці Полтавської області, хто цього потребує. Надихає і те, що це високотехнологічне устаткування допоможе збільшити тривалість життя людей у нашому регіоні. Щиро пишаюся тим, що у нашому регіоні з’явилася така можливість, що у нас є ентузіасти, які вболівають за свою справу, знаходячи тих, хто має можливість допомагати. Звісно, обладнання - це дуже важливо, але не менш важливі руки лікаря, в яких цей інструмент.
За словами Володимира Севідова, близько 60% його пацієнтів - з Кременчука, 20-30% - мешканці Горішніх Плавнів, інші  - мешканці Кременчуцького, Козельщинського та Глобинського районів. А такий основний показник, як тривалість життя пацієнта після хірургічного втручання, у Кременчуці чи не найвищий в Україні - 5 років і більше. І це в тому числі й завдяки наявності високотехнологічного обладнання в онкодиспансері. 
Делегації продемонстрували не лише нещодавно отриману новинку, а й величезну кількість витратних матеріалів, які теж були закуплені завдяки фінансовій підтримці Костянтина Жеваго: пінцети, затискачі тощо.
- За 1 325 743 грн. було придбано все, щоб забезпечити безперебійну роботу інструменту на три, а то й більше  років, - зазначив Володимир Севідов. - І найголовніше, що це фінансове навантаження не ляже на пацієнта, ми всім повідомляємо, що це благодійна допомога.  
Новий електрохірургічний інструмент дозволяє проводити оперативні втручання на сучасному рівні з мінімальною втратою крові і травматизацією тканин та зменшити ризик післяопераційний ускладнень, а це безцінні врятовані людські життя.
На завершення зустрічі головний лікар онкодиспансеру щиро та від чистого серця вручив Костянтину Жеваго подяку від пацієнтів та персоналу лікарні.

 

Незліченні врятовані життя

 

 

 

 

 

 

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх