Чи є кредитна угода з Євробанком зрадою майбутнього десятиліття?

30.01.2017, 12:26 Переглядів: 1 642

Коментар депутата Геннадія Іваняна

Завтра, 31-го січня на сесії Кременчуцької міської ради, депутати мають затвердити підписання Кредитної угоди від 21 грудня 2016 року між Євробанком і Кременчуком. Депутат Геннадій Іванян був категорично проти підписання такої угоди, приводячи безліч аргументів, відповідно до яких його колеги по депутатському корпусу не мали погоджуватися з валютним кредитом тоді і не повинні ратифікувати його зараз. У телефонній розмові депутат висловив свою думку з цього приводу.

 

 

- Геннадій Михайлович, ви були противником брати кредит у 8 млн. євро. Ви стверджували, що витратити такі гроші на купівлю 50 тролейбусів – це безглуздо. На сесії ви голосуватимете за ратифікацію угоди?

 

- Я й досі проти підписання кредитної угоди з Євробанком, і проти її ратифікації. Ця угода – дуже підозріла.

 

По-перше: навіщо Кременчуку, районному центру аж 50 додаткових тролейбусів? Якщо в міському бюджеті є зайві мільйони, то чому б не витратити їх на реалізацію більш потрібних для кременчужан проектів: підтримайте медицину, освіту, вкладіть гроші в комунальний сектор, поверніть борг вагонобудівному заводу і збудуйте врешті-решт котельню на правому березі Кременчука, а то Раківка наступної зими може залишитись без тепла. Зніміть напругу в місті і встановіть газові лічильники, принаймні тим, хто не може самостійно цього зробити. Не слід спекулювати людськими емоціями і проблемами, малюючи химерні плани. Треба вкладати міські гроші в місто і городян, а не маніпулювати фактами і людськими проблемами.

 

По-друге: чому одразу прозоро не розповісти кременчужанам про підводне каміння щодо цієї злощасної кредитної угоди. Чому міські керівники так ретельно охороняють зміст цієї угоди? Чому кременчужани не можуть її побачити і прочитати? Що депутати завтра ратифікуватимуть? Чому мер міста проти оприлюднення угоди? Що чекає Кременчук у майбутньому крім тролейбусного залізяччя? Я не голосував за таку кабальну співпрацю з банком і проти валютних кредитів взагалі. Ще незрозуміло, що буде з курсом валют. Як можна було на 12 років залізти боргову яму через тролейбуси? І що це за відповідь керівників міста – нам банк забороняє показувати кременчужанам і депутатам угоду, бо вона секретна? Що за нісенітниця? Хто придумав таку дурню?

 

- Депутати, які голосували за кредитну угоду минулого року тепер проти угоди і вимагають від мера показати документ. Що ви думаєте з цього приводу?

 

- Ті депутати, що голосували за кредитну угоду, а тепер проти неї – ведуть нечесну гру. Я вважаю, що дехто з моїх колег, голосуючи «ЗА» кредитну угоду, можливо, чекав від керівників міста і мера якоїсь послуги, чи ще чогось, але не отримав, і тепер «бунтує», вимагаючи показати документ. Хто знає чим вони керувалися, коли голосували «ЗА», і що спонукає їх так діяти тепер. Навряд чи їх мучить сумління. На жаль, я завтра не зможу на сесійному засідання висловити свою думку, щодо ратифікації кредитної угоди, тому що знаходжуся в Києві на обстеженні. Але я залишаюсь при своїй думці, що і підписання, і ратифікація кредитної угоди – це зрада нашого міста, і зрада довіри кременчужан.

 

Ознайомити депутатів зі змістом кредитної угоди влада міста обіцяла вже сьогодні. Принаймні, до пленарного засідання кременчуцької міської ради всі бажаючі депутати зможуть дізнатись про зміст самого таємничого і резонансного фінансового документу на сьогодні. А чи вистачить їм часу ретельно вивчити цей резонансний фінансовий документ?

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх