Звернення до жителів Кременчука щодо оплати за гарячу воду

30.08.2016, 09:47 Переглядів: 3 589

Звернення до жителів Кременчука щодо оплати за гарячу воду

Нещодавно в Інтернет-ресурсах з'явилися повідомлення про те, що нібито Кременчуцька філія ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" змушує жителів деяких багатоповерхівок м. Кременчука сплачувати подвійну суму за послугу з централізованого постачання холодної води.

Це повідомлення не відповідає дійсності тому, що Кременчуцька філія ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" розраховує обсяги спожитої населенням гарячої води за індивідуальними засобами обліку, встановленими у квартирах або за установленими нормами споживання, відповідно до затверджених тарифів.

Згідно ст. 19 Закону України «Про житлово – комунальні послуги», виконавцем послуг з централізованого опалення та послуг з централізованого постачання гарячої води для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання з постачання теплової енергії (теплопостачальна організація).

Для об’єктивності слід зазначити, що тарифи для населення затверджує Національна Комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, порядок стягнення оплати за послуги прописаний відповідним законодавством.

У місті є багатоповерхівки, де створені ОСББ, що розраховуються за холодну воду з КП «Кременчукводоканал» по загальнобудинкових лічильниках холодної води. У мешканців цих багатоповерхівок із виконавцем (КП «Кременчукводоканал») прямих договорів немає. Натомість Кременчуцька філія ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» працює виключно у правовому полі, у неї з мешканцями укладені прямі договори на надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

Для коректності проведення розрахунків за обсяги спожитої питної води мешканцями квартир таких будинків, Кременчуцька філія ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" неодноразово зверталась до КП «Кременчукводоканал» та Кременчуцької міської ради з пропозицією врегулювати проблемне питання. Але, на жаль, правового рішення так і не було прийнято.

Окрім того, Кременчуцька філія ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" починаючи з 2014 року, регулярно подає інформацію про обсяги спожитої гарячої води мешканцями квартир таких будинків до ОСББ та КП "Кременчукводоканал", щоб можна було проводити відрахування цих обсягів від загальної кількості спожитої холодної води. Однак КП "Кременчукводоканал" не приймає до уваги надану інформацію і просто її ігнорує.

 

Адміністрація ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО"

 

 

 

 

 

 

 

Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх