Працівники обікрали власне підприємство

28.05.2009, 14:17 Переглядів: 3 034
Спритники пробили стіну, розпиляли сейф та забрали 340 тисяч гривень.
Дірка у стіні, через яку злодій заліз і… виліз –уже з грошима.
Фото надано ЦГЗ КМУ

Троє працівників приватного підприємства імітували викрадення зі зломом власного офісу та ще й заявили про це у міліцію. За тиждень їх вивели на чисту воду. Правоохоронці припускають, що подібні «крадіжки» вони чинили протягом 2008 року – частенько заявляли про уявні недостачі та навіть напад грабіжника. Разом із останнім випадком заявлені збитки підприємства в цілому склали близько півмільйона гривень. Самі затримані пояснили свій вчинок «незначною зарплатою».

18 травня до міського управління міліції із заявою про крадіжку 340-ка тисяч гривень звернувся 42-річний виконавчий директор підприємства, що займається торгівлею тютюновими виробами. За його словами, невідомі проникли до офіса, проламавши у цегляній стіні діру. Потім розпиляли металевий сейф «болгаркою» і забрали з нього гроші.

– Офіс знаходиться на вулиці Профспілковій, обладнаний сигналізацією, – розповідає начальник міського управління міліції Василь Овчаренко. – Нас дуже насторожило те, що не спрацював датчик руху – адже за тиждень до крадіжки сигналізацію перевіряли. До того ж протягом 2008 року керівник цього підприємства доволі часто звертався із приводу «недостач», а одного разу заявив про напад на працівника. Разом із останнім випадком сума заявлених збитків вже складає близько 500 тисяч гривень. Підозра пала на робітників підприємства, які мали доступ до офісу і могли знати про кількість грошей у сейфі. За тиждень виконавчий директор, супервайзер та торговий агент зізналися у імітуванні крадіжки.

Версія міліції – операція «Ы»

Спланував крадіжку 30-річний торговий агент, який підбурив на «справу» виконавчого директора та супервайзера. Перед тим, як поставити офіс на сигналізацію, керівник підприємства власноруч прикрив датчик руху поліетиленовим пакетом.

У неділю, 17 травня, чоловіки прийшли «попрацювати понад норму». Один із них стояв на «шухері» – вдавав, що ремонтує автомобіль. Тим часом його колега збив навісний замок із дерев’яних дверей підсобки, вибив дірку (50Х50 см) у цегляній стіні між підсобкою та офісом. Залізши всередину, розпиляв «болгаркою» металевий сейф і забрав із нього гроші. Разом чоловіки виїхали за місто і викинули інструменти в болото.

Гроші розділили залежно від участі у викраденні. Міліція знайшла кошти вдома у кожного з подільників. Вони не поспішали їх витрачати.

– Свої дії чоловіки пояснили «занизькою» зарплатою, – каже Василь Овчаренко. – Хоча для такої «непильної» роботи вона не така вже й маленька. Скоріш за все, відчуття невдоволення виникло через те, що вони бачили обсяги коштів, що проходять через підприємство, але повз них. Вони зверталися до харківського керівництва, щоб їм підвищили зарплатню, але без результатів. 
За фактом крадіжки вже порушена кримінальна справа за частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка в особливо великих розмірах, або організованою групою. Закон передбачає за це позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Директорові до того ж доведеться відповідати за завідомо неправдиве повідомлення у міліцію (стаття 383 Кримінального кодексу) – обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.



 
Автор: konstantinov
Теги: сейф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх