«Амстор» «замінували»

11.06.2009, 09:04 Переглядів: 3 119
Звістка про бомбу виявилася невдалим жартом.
Оперативникам довелося «попотіти» три години. Проте працівники магазину мали нагоду зробити перерву та подихати повітрям. Всього із супермаркету евакуювали 250 осіб.
Фото: Станислав Константинов

9 червня телефонний «терорист» підняв на ноги всі оперативні служби Кременчука – він повідомив з таксофону, що супермаркет «Амстор» на вулиці Халаменюка заміновано. Покупців та персонал евакуювали. Три години спеціалісти шукали бомбу, та так нічого і не знайшли…

9 червня, близько 14.00, невідомий зателефонував до чергової частини міліції і повідомив, що супермаркет «Амстор» заміновано. Дзвінок було зроблено з телефону-автомата на одній із вулиць Кременчука. На місце одразу виїхали працівники міліції, МНС та «швидка». Працівники ДАІ заблокували в’їзд на стоянку супермаркету, не зупиняючи руху по вулиці Халаменюка. Покупців у магазині на той час було небагато – їх швидко вивели на вулицю через головний вихід. Пізніше з лівого крила вийшло ще близько півтори сотні «амсторівців» у червоній формі. Деякі з них так і не зрозуміли, що сталося. Більшість розмістилася на дитячому майданчику у парку неподалік магазину.

Навколо стоянки утворилося невелике глядацьке коло. Дехто емоційно розповідав по телефону, що, мовляв, «якась падлюка зателефонувала, що магазин заміновано, і наламала весь шопінг!»

Три години спеціалісти шукали у супермаркеті бодай щось схоже на вибуховий пристрій, але безуспішно. Зрештою кременчуцький фахівець зробив висновок, що вибухівки немає. У зв’язку із недавніми ви-бухами у відділенні «Ощадбанку» в Мелітополі, супермаркет все одно не відкривали, доки двоє спеціалістів з Полтави ще раз не пройшли «Амстором» і не підтвердили висновків кременчужанина. Після 17.00 «блокаду» було знято.

– Інформація про замінування виявилася хибною, – повідомила прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач. – Ведуться пошуки особи, що телефонувала. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, підраховуються витрати.
За словами головного лікаря кременчуцької «швидкої» Ігоря Дубницького, виклик машини їм коштує в середньому 130 гривень.
Заступник начальника міського управління МНС Віталій Навроцький каже, що його службі виїзди на такі «жарти» обходяться у 9,2 тисяч гривень.

Нагадаємо, що останні хибні замінування у Кременчуці траплялися два роки тому – обидва на залізничному вокзалі. В першому випадку «жартівників» вдалося знайти – ними виявилися вихованці однієї зі шкіл-інтернатів.

Літера Закону

Згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається штрафом (8,5-17 тис грн) або арештом на шість місяців, або обмеженням волі до п’яти років. Якщо повідомлення спричинило тяжкі наслідки або зроблене повторно, то винного можуть позбавити волі на строк від двох до семи років.



 
Автор: konstantinov
Теги: Амстор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх