Ну ось і грім вже грянув…

24.02.2010, 14:51 Переглядів: 1 822
Льодяна брила впала з даху і проломила жінці голову.
Попереджувальна стрічка висіла лише з боку під‘їзду будинку, а з кута будь-який перехожий вільно міг потрапити під бомбардування кригою.
Фото: Дмитрий Бабец

Трагедія сталася 23 лютого на вулиці Шевченка, 34/2. Дві подруги проходили повз будинок, коли на них та ще одного перехожого з даху звалилася льодяна брила. Вона проломила жінці голову – на снігу залишилася кривава пляма. Потерпіла у лікарні. Міліція перевіряє, чому лід опинився на голові громадянки. Будинок, на якому «визрівала» брила, належить ОСББ. Його власники кажуть, що попереджувальні стрічки почепили, але на збивання льоду грошей немає…

23 лютого, близько 12.30, на трьох перехожих впала льодяна брила. Вона поцілила в людей з даху п’ятиповерхівки (Шевченка, 34/2, у районі ринку). Найбільше постраждала Олена, жінка-продавець з Центрального ринку – їй пробило голову.

– Бах! Дивлюся, а вона лежить, голова розбита… – сказала «Телеграфу», не стримуючи сліз, подруга постраждалої жінки. – З глузду з‘їхати…

Як з‘ясувалося, вони разом торгують на ринку і поверталися додому.

– Олена каже мені: «Пішли сюдою» (прямо під стіною будинку – ред.). Я кажу: «Та не треба – он загороджено (з боку під‘їзду висить червона стрічка – ред.). Вона пішла вперед, а я за нею. І тут падає. Мене по руці теж ударило, несильно. Чоловік поруч проходив і йому по спині перепало.

Трагедію бачили і перехожі, і ті, хто працює неподалік.

– Я побачила, як крижина падала з даху, – розповідає Анастасія, яка працює у будинку напроти. – А потім ми дивимося – жінка впала, а поруч – чоловік. Біля них бігала ще одна жінка і кричала: «Рятуйте!» Потім чоловік встав, перейшов дорогу і знову впав. Якраз проїжджав автомобіль міліції, зупинився. Певно, вони і викликали «швидку».

«Швидка» прибула за 5 хвилин. Жінку поклали в автомобіль і відвезли до третьої міської лікарні. Стосовно потерпілого чоловіка, то за словами головного лікаря кременчуцької станції швидкої допомоги Ігоря Дубницького, він відмовився від допомоги. Лікар повідомив, що 20 лютого крига також упала на людину на вул. Першотравневій, але обійшлося без преломів.  
За кільканадцять хвилин на місце пригоди приїхала слідчо-оперативна група міліції. Як повідомили правоохоронці, вони проводитимуть перевірку цього інциденту.

За словами головного лікаря третьої міської лікарні Антоніни Будельової, на ранок 24 лютого жінка не приходила до тями і знаходилася у вкрай важкому стані. У неї перелом основи черепа. Зараз жінка у реанімації.

Євгенія УЛИЧ, голова ОСББ будинку №34/2, що по вулиці Шевченка:

– Ви ж знаєте які глиби великі. У нас усе стрічками перев’язано з трьох боків, але люди піднімають  ті стрічки і проходять. Що робити? На дах ми не лазили, тому що й самі боїмося.

– Але ж можна викликати вишку, щоб збити з даху сніг та кригу.

– Це ж дорого коштує. Звідки ж ми візьмемо гроші, як у будинку живуть, в основному, пенсіонери? Ми й так ледь виживаємо.

– Журналісти, які були на місці пригоди, бачили, що якраз із того кута будинку, звідки падала брила, територію не було обв’язано стрічками…

– Було, і зараз перев’язано. Але стільки – скільки ми могли дістати. А той кут і перев’язати ніяк. До чого ті стрічки – до стіни прибивати?

P.S. УЖКГ пообіцяло відшкодувати кошти управляючим компаніям за збивання бурульок, бо ці витрати не закладені у тариф.

– ОСББ самі наймають скелелазів, щоб збивати бурульки. А щодо фінансової допомоги жоден голова ОСББ до нас не звертався. Якщо такі звернення будуть, ми будемо відшкодовувати кошти, - заявив «Телеграфу» Олександр Любенко, начальник УЖКГ.

Проте питання залишається: чому мерія сама не запропонувала допомогу ОСББ? Можливо, цієї трагедії б не сталося.



 
Автор: editor
Теги: лід
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх