Під Новими Санжарами впав вертоліт: загинув пілот і пасажирка

7.07.2009, 09:36 Переглядів: 2 208
Легкий вертоліт «АК-1-3» полтавського виробництва розбився четвертого липня, близько 20.40, неподалік від села Кунцеве Новосанжарського району..
За фактом трагедії шостого липня було порушено кримінальну справу за статтею 281 частиною 3 Кримінального кодексу України – Порушення правил повітряних польотів не працівниками повітряного транспорту, що спричинили загибель людей. Суд за таке може дати від п‘яти до дванадцяти років позбавлення волі. Якщо ж, звісно, буде кому давати…

Машина зачепилася за верхівки дерев лісосмуги, впала на землю та загорілася. Двоє людей у кабіні гелікоптера загинули – 39-річний чоловік, який був за кермом, та молода дівчина.

– У чоловіка не було посвідчення пілота, – розповів «Телеграфу» в. о. Полтавського транспортного прокурора Артем Бугаєць, – він лише пройшов теоретичне навчання у Кременчуцькому льотному коледжі і не мав практики.

За словами прокурора, чоловік домовився із власником гелікоптера про те, що він буде літати на ньому тільки із інструктором, але того вечора вирішив політати самотійно.

– Це був несанкціонований політ, – каже Артем Бугаєць, – перед падінням він доволі довго літав. Багато очевидців бачили, як вертоліт перед падінням зачепився за верхівки дерев. Що саме стало причиною аварії – чи то погодні умови, чи то проблеми із двигуном, чи то відсутність досвіду у пілота – буде відомо після всіх експертиз. Був він у стані алкогольного сп‘яніння, чи ні, буде відомо не раніше, ніж через місяць.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх