П’ять років в’язниці та 300 тисяч – за збитого на смерть підлітка

30.07.2009, 10:10 Переглядів: 1 671
Суд виніс вирок п’яному водію, який в’їхав у зупинку та збив на смерть юнака.

Крюківський райсуд виніс вирок водію, який 13 січня, серед білого дня, своїм легковиком «КІА» в’їхав у зупинку на вулиці Макаренка та збив на смерть 15-річного підлітка. Експертиза підтвердила, що винуватець ДТП був п’яним. Швидкість руху автівки була більшою за дозволені 60 км/год. Суд вирішив покарати водія п’ятьма роками позбавлення волі, а також стягнув з водія 32 тис грн матеріальної та 300 тисяч грн моральної шкоди. Вирок ніхто не оскаржував.

13 січня, близько 13.00, на вулиці Макаренка (Крюків, маршрут автобуса №2) 25-річний водій К. в‘їхав у зупинку «Млин», де стояв 15-річний учень одного з міських технікумів. Хлопець загинув прямо на місці аварії (див. «Телеграф» №3 від 15 січня). Тоді правоохоронці заявляли, що водій «KIA» їхав з боку Раківки на швидкості близько 100 кілометрів на годину. Міліціонери розповідали, що він побачив, як на вулицю Макаренка з боку вулиці Приходька виїхала патрульна машина ДАІ. Певно, щоб уникнути «неприємностей» із дорожніми інспекторами, водій вирішив завернути у провулок перед зупинкою. Він на великій швидкості повернув у нього, але автомобіль втратив керування, перекинувся і «влетів» прямо в зупинку, повністю її розваливши та смертельно травмувавши підлітка.

Тільки-но працівники ДАІ підбігли до машини, як водій почав кричати, що він співробітник СБУ. Його повезли до наркодиспансеру на перевірку тверезості. Лікарі констатували, що він перебував за кермом у нетверезому стані.

У ході суду водій свою провину визнав. Розповів, що того злощасного дня рухався зі швидкістю в межах 60-70 км/год., а не 100 км/год., як вказано у попередніх протоколах. Він намагався обігнати невідому машину, а потім, зрозумівши, що не встигне виконати обгін, повернув на свій бік руху. Але його машину занесло на автобусну зупинку. Водій також заявив, що попередні показання про свою велику швидкість давав у стані шоку після наїзду.

Крім того, він вказав, що дорожня обстановка була на той час складною через погодні умови – обледенілу дорогу – це, на його думку, було також однією із причин ДТП. Винуватець не заперечував виплатити повністю матеріальну шкоду та частково моральну – 20 тисяч грн на користь обох батьків потерпілого.

Проте самі батьки прохали стягнути з підсудного матеріальну шкоду в сумі 32 419 грн. та моральну шкоду – 300 000 грн і призначити йому максимальну міру покарання.

Свідки ДТП в один голос стверджували, що швидкість машини була близькою до 100 км/год і аж ніяк не 60. Про те, що водій перевищив максимально допустимі 60 км/год, вказала і автотехнічна експертиза.

За результатами розгляду справи, суддя Усенко оголосила вирок – позбавити водія п’ятьох років волі з позбавленням права керування авто строком на три роки, а також стягнути з нього 32 тис 419 грн. матеріальної та 300 тисяч грн моральної шкоди. Вирок ніхто не оскаржував і він уже набув чинності.

Аліна АЛЕЩЕНКО



 
Автор: editor
Теги: Макаренка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх