У Кременчуці викрали чергову елітну іномарку

15.02.2010, 22:03 Переглядів: 2 078
Без дорогого «коня» залишився зять депутата міської ради.
У салонах мінімальна вартість цієї моделі люксового позашляховика становить $67 тис.

На минулих вихідних злочинець позбавив одного з міських підприємців новенького позашляховика Lexus. Він викрав його прямо зі стоянки з охороною «без шуму й пилу». Це вже третій «лекс», який останнім часом поцупили в Кременчуці. Про особливості автомобілевикрадання на теренах Полтавщини та подальшу долю зниклих машин дізнавався «ТелеграфЪ».

13 лютого зі стоянки в районі 101 кварталу невідомий викрав новий елітний позашляховик Lexus RX 350 (темно-сірий з державним знаком ВІ 7888 АХ). Як повідомляють у міськуправлінні міліції, до них звернулася дружина 38-річного підприємця і повідомила, що зі стоянки зник їх автомобіль. У ДАІ зазначають, що власник поставив його на стоянку, а через деякий час, Lexus знову виїхав. Але хто ним керував – невідомо. Ключі від авто були у господаря вдома.

– Відеоспостереження на стоянці немає, – каже прес-офіцер міськуправління міліції Анна Волювач. – Наразі оперативники перевіряють відеозаписи із камер відеоспостереження магазинів, своїх власних, аби встановити напрямок руху автомобіля. Зараз багато питань до власників автостоянки стосовно охорони.

Як повідомляє джерело у міліції, автомобіль був у кредиті, застрахований, і належав приватному підприємцю, зятеві одного з впливових депутатів Кременчуцької міськради. До речі, не так давно, злодії «обчистили» у цього депутата квартиру.

Нагадаємо, що останнім часом позашляховики Lexus’и викрадали зі стоянки поруч із пологовим будинком (власник – приватний підприємець), а також від будинку в районі водоканалу (на ньому їздив президент ВАТ «Кредмаш»).

Цікаво

На даний час крадії автомобілів використовують просту схему:
1. Після крадіжки автомобіль передається іншому зловмиснику;
2. Авто заганяють до цеху, де його повністю переобладнують – перефарбовують, перебивають номерні знаки кузова, агрегатів тощо;
3. Виготовляють фальшиві документи;
4. Перепродають «нове» авто через підставних осіб довірливим громадянам, які бажають «зекономити».
Проблема викриття таких злочинців, як зазначають у міліції, полягає в тому, що кожен із учасників схеми не знає один одного в обличчя. Вони діють через посередників і в більшості з них фальшиві документи.
(За інформацією ГУ МВС України в Полтавській області)

Мовою цифр

За статистикою міліцейського Главку Полтавщини у 2009 році в області викрали 136 автомобілів та мотоциклів. Знайшли вже 120. Серед «залізних коней», яким крадії віддають перевагу, можна виділити найбільш популярні моделі – «Жигулі» (ВАЗ), «Daewoo Lanos», «Toyota». Великою популярністю також користуються «Mitsubishi», «Honda», «Subaru», «Chevrolet». На Полтавщині від угонів найбільше потерпають мешканці Кременчука, Лубен і Полтави.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх