Донька прокурора «засвітилася» в бійці

12.03.2008, 11:58 Переглядів: 2 697
У клубі “Че Гевара” минулої п’ятниці побилися дівчата. Серед них була і дочка прокурора міста. Міліціянти затримали забіяк і привезли до Автозаводського райвідділу. Згодом там залишилися тільки неповнолітні учасниці бійки.
Дівчачі бійки стали чи не ознакою сучасності та «крутизни». Мода на такі бої прийла до нас із Заходу

29 лютого у клубі “Че Гевара” зав’язалася бійка. Її учасницями стали 24-річна донька прокурора міста та дівчата 16- 17-ти років. Як видно з відеозапису камери спостереження клубу, конфлікт назрівав поступово. Слово до слова, жест до жесту, кинутий у доньку прокурора недопалок і перший ляпас. Його зробила донька посадовця. Першим рознімати бійку кинувся бармен.

– Вибігаю, починаю їх розводити, і буквально за кілька хвилин приїжджає її ( дівчини, яка першою вдарила) мама та починає нам розказувати: все закрити, клуб робити більше не буде, – розповідає бармен. – Забрала у дівчат мобільний...

Мама на BMW Х5, примчалася у клуб за лічені хвилини. Згодом приїхали і міліціонери.

«Правоохоронці тримали дитину в міліції, але не повідомили про це нікого з батьків»
За словами батька однієї з затриманих неповнолітніх, Анатолія М., увечері дівчата (було ще не пізно) сиділи в барі:

– Моя донька розповідає, що в клубі зав’язалася суперечка. Потім влітає жінка. Кричить, що вона – дружина прокурора, що всіх пересаджає, називає нас проститутками! Відібрала в однієї із дівчат телефон. Звісно, працівники патрульно-постової служби забрали дівчат. Моя дитина навіть не встигла зателефонувати додому – їй цього не дали зробити. Про затримання доньки мені розповіла мати однієї із дівчат, що були разом із нею в кафе. Просто сказала: «Вашу доньку забрали в міліцію». Згодом донька розповіла мені, що до неї підійшли правоохоронці і сказали: «Вийдіть, будь ласка, надвір». Вона вийшла, її примусили сісти в авто. Правоохоронці тримали дитину в міліції, і не повідомили про це нікого з батьків. Наскільки мені відомо, ішлося про сварку доньки міського прокурора та ще однієї дівчини. Я приїхав до міліції тієї ночі. Ніхто з чергових так і не зміг мені пояснити, за що затримали мою неповнолітню дитину. Незаконно їх також возили на огляд до наркодиспансеру. Ми не давали на це згоди. Хоча я в доньці впевнений, і це довела експертиза – дівчина була тверезою. Я шокований діями міліціянтів, які не викликали «швидку», коли одній з дівчаток стало погано.Це зробили ми…

Батько ще однієї із затриманих, Володимир Б. зазначає, що його донька розповідає те ж саме.

«Почала сперечатися якась інша дівчина. Натомість, до моєї доньки підійшли міліціонери, попросили вийти. Завантажили в автомобіль. Чому, через що – не пояснили», – каже пан Володимир.
При цьому батьки стверджують, що тієї ночі не змогли зв’язатися з керівником прокуратури та міліції особисто, аби захистити своїх дітей.


«Моя донька була тверезою…»
Анатолій Павлійчук, батько учасниці драки прокурор міста, коментує ситуацію так:
– Моя донька була тверезою. У результаті події у неї розбита губа, пропалена недопалком кофта (його кинула в неї одна з дівчинок), забиття… і купа неприємностей в родині. Усе сталося через те, що деякі діти гуляють у нетверезому стані… Нам слід наводити порядок у закладах відпочинку.

Анастасія, одна із затриманих дівчат:
– Коли прийшли міліціонери, вони попросили нас вийти. Я спитала: «Чому?» Мені відповіли: «Згодом розберемося». Нас привезли до Автозаводського відділення, де протримали всю ніч. Про причини затримання нічого не казали. Коли мене саджали в міліцейську машину, я спитала у присутньої там жінки: «За що?» Вона відповіла: «За те, що підмовляла свою подругу». До бару також зайшла ще одна жінка, яка назвалася дружиною прокурора. Вона кричала: «Ви п’ятеро проституток, і ви всі сядете!..» Сказала, що є матір’ю дівчини, яка назвалася донькою прокурора. У міліції мені повідомили, що ми чинили опір міліції. Мало відбутися судове засідання, але
коли нас привезли до Автозаводського районного суду, міліціонери сказали, що нічого не буде, і нас усіх відпускають. Так згодом і сталося.

За словами батька, сьогодні Настя переживає нервовий зрив і щодня ридає. Вона зі страхом згадує, як її та інших дівчат помістили біля камери із затриманими. Останні вигукували непристойності і закликали міліціянтів пустити дівчаток до камери, аби позабавлятися ними.

 

«Підстави затримувати неповнолітніх були»

29 лютого близько 22.00 до чергової частини Кременчуцького міського управління міліції за телефоном «02» надійшло повідомлення від 24-річної кременчужанки про те, що у нічному клубі «Че Гевара» виникла сварка. Як повідомив заступник начальника міськуправління міліції Денис Захарченко, на місце події було направлено наряд автопатруля:
– По прибутті правоохоронці встановили, що між дівчатами виникла бійка, під час якої заявниця отримала тілесні ушкодження у вигляді забою верхньої губи. Для встановлення причин та обставин сварки працівники міліції запропонували всім її учасникам проїхати до Автозаводського райвідділу, але дівчата категорично відмовилися, не бажали йти на контакт, чинили непокору співробітникам міліції. Саме тому їх діставили до райвідділу міліції. Підстави затримувати неповнолітніх були: є заява дівчини, про
яку ви говорите як про доньку прокурора, – зазначає пан Захарченко.

Після того, як з’ясувалося, що доставлені у відділення троє дівчат є неповнолітніми (двом із них по 17 років, а одній – 16), негайно було повідомлено їхніх батьків, що одразу прибули до Автозаводського райвідділу. Самі затримані в камері не перебували – вони знаходилися у черговій частині.
Після з’ясування обставин інциденту, неповнолітніх дівчат передали батькам. Стосовно останніх складено адміністративні протоколи за ст. 185 КУ про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції). Наразі проводиться додатковий збір інформаці, після чого у визначений Законом термін матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення.

«Діями правоохоронців дружина прокурора не керувала»
Василь Овчаренко, начальник міського управління внутрішніх справ:
– Особисто я не давав ніяких вказівок щодо затримання неповнолітніх дівчат. Інформація, що саме я давав таку вказівку у райвідділ – тримати дівчат до ранку – не відповідає дійсності. Діями правоохоронців на місці, у клубі, дружина прокурора не керувала. А говорити можна все, що забажаєш. Ніяких залякуючих заходів ми не проводили. Якщо хтось щось порушив – для того є інспекція з особового складу, прокуратура, які можуть нас перевірити.

«У цій ситуації важливим є не містечковий конфлікт дівчат, а поведінка правоохоронців»
Микола Фельдман, голова громадської організації «За права кожного»:
– Чи була необхідність утримувати дівчат під вартою до ранку, якщо ніякого суду не було? Зважаючи на коментарі самих  правоохоронців, у дівчат не було вибору – їх збиралися затримати будь-що. Формальним приводом забрати дівчат до райвідділу стала їх ніби злісна непокора вимогам міліції. Треба звернути увагу на те, що дівчата напряму пов’язують своє затримання із погрозами доньки та дружини прокурора міста. Втім, як можна було спостерігати на відеозаписі, одна із затриманих дівчат сама впродовж тривалого часу провокувала її. Втім, у цій ситуації важливим є не містечковий конфлікт дівчат, а поведінка правоохорнців. Підстав затримувати дівчат на всю ніч не було, адже вони не являли небезпеки для оточуючих. Їх потрібно було опитати, зібрати пояснення щодо конфлікту, записати адреси та віддати батькам. Утримували їх незаконно.


«Тримати неповнолітніх у міліції без повідомлення батьків – незаконно»
Сергій Рябих, співробітник міської прокуратури, який першого березня чергував у прокуратурі:
– Тримати неповнолітніх у міліції без повідомлення батьків – незаконно. Проводити експертизу в наркодиспансері без дозволу батьків – незаконно. Утримувати під вартою без необхідності – незаконно. Батькам слід написати заяву до міської прокуратури на ім’я прокурора міста.



 
Автор: bulashev
Теги: прокурор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх