Під Кременчуком викрили цех із «бадяження» спирту

19.11.2009, 20:57 Переглядів: 2 239
Ловили ділків майже рік.
Міліціонери порахували, що спільники реалізували всього понад 50 тонн небезпечної горілчаної продукції і спиртовмісних речовин, заробивши на здоров’ї земляків більше 750 тисяч гривень.

Минулого тижня міліціонери затримали злочинну групу із дев’ятьох людей, які у селі під Кременчуком «бадяжили» спирт та продавали у генделики в кількох районах Полтавщини. Додавши до спирту води, «винокури» отримували горілку, а додавши смаженого цукру та ароматизатор «Ром» – коньяк. Все це пійло, за висновком експертів, було небезпечним для вживання. Всі ділки заарештовані і очікують суду – їм світить до десяти років ув’язнення. Вони встигли продати людям більше 50 тонн своїх коктейлів.
Одне із сіл поблизу Кременчука. У ньому – звичайна автомийка плюс ремонтна майстерня. Тільки у цьому приміщенні не лише автомобілі мили, але й готували розчини для промивки внутрішніх органів кременчужан, комсомольчан та селян трьох районів Полтавщини. «Гуральню», де вироблялися нібито горілка та коньяк, тримав 34-річний кременчужанин, який вже один раз відсидів за підробку алкогольних напоїв. Йому допомагали шестеро чоловіків (найстаршому – 70, а наймолодшому – 27 років) та двоє жінок (36- та 52-річна).

Бадяжити, бадяжити і ще раз бадяжити

Схема була проста. Ділки розводили спирт водою в пластмасових каністрах безпосередньо на мийці, в умовах абсолютної антисанітарії й отримували горілку. Для отримання коньяку треба було потрудитися трохи більше – додати у вже готову «горілку» смаженого цукру та ароматизатор «Ром». Неперевершений смак…

Продавали весь цей непотріб по генделиках Кременчуцького, Козельщинського та Глобинського районів. Горілка – 14 гривень за літр, коньяк – 20 гривень за літр. Ціна, яка переб’є будь-який смак.

Спеціалісти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при міліцейському главку Полтавщини підтвердили, що якість вилученої «продукції» далека від вимог державних стандартів. Вживання цього пійла загрожує життю та здоров’ю.

Ловили ділків майже рік

Місцеві правоохоронці запримітили цей алкогольний синдикат ще у вересні 2008 року. Відтоді стежили за ділками, виявляли хто входить у склад групи, звідки сировина, де продукція зберігається, де розливається і куди збувається.

– Цей час був необхідний для того, щоб задокументувати саме організовану групу, – розповів «Телеграфу» начальник відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв. – Одночасно ми зробили п’ятнадцять обшуків у гаражах при різних приватних будинках, де зберігали сировину та готову до збуту продукцію на пунктах продажу. Співробітники міліції вилучили 2500 літрів спирту, 1200 літрів вже розбавленого спирту, близько 16 літрів харчового ароматизатору «Ром», 35 літрів смаженого цукру, а також сімнадцять порожніх 225-літрових пластмасових діжок і 52 порожні пластмасові 35-літрові каністри. Зараз триває досудове слідство. Будуть «спливати» нові і нові точки де реалізовувався товар.

Відповідальність

Зловмисників будуть притягувати до кримінальної відповідальності за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України. У ній говориться, що незаконне виготовлення підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.



 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх