Тиждень убивств у Кременчуці

10.12.2009, 09:56 Переглядів: 2 148
Троє чоловіків поплатилися життям у п‘яних чварах.
Якщо «зелений змій» стає постійним супутником життя, то невдовзі до нього приєднуються сварки, бійки, кров, смерть…

Труп біля 21-ї школи-інтернату, труп на Ревівці, труп в районі першої міськлікарні. Кременчужани ніби подуріли і вирішили за два тижні виконати піврічний «план» убивств. У всіх випадках смерть настала за простою схемою; п’янка – сварка – ніж, або кулаки товаришів по пляшці.

Минулого тижня кременчужани «порадували» міських правоохоронців – аж три насильницькі смерті. І це відразу після двох убивств позаминулого тижня! А якщо дивитися статистику, то разом вони склали половину вбивств у Кременчуці за весь 2009 рік (10). Причиною всіх смертей став алкоголь, точніше його надмірна кількість у крові та мізках п’яниць.

Замість грошей – ніж у голову

2 грудня на вулицю Проектну (Ревівка) місцеві мешканці викликали «швидку» – біля дороги у калюжі крові лежав труп чоловіка. Оглянувши тіло, спеціалісти зробили висновок, що смерть настала через удар гострим предметом у голову. Загиблим виявився 63-річний Володимир, який через сімейні чвари не жив вдома, пив та був досить конфліктним. В останній вечір його бачили напідпитку. 
– Збирати докази та шукати винного довелося швидко та оперативно, при цьому не маючи жодної зачіпки, – каже начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко, – але ми його розкрили…

Майже три доби правоохоронці відпрацьовували мікрорайон, відвідували раніше засуджених. Коли дільничні інспектори опитали одного з мешканців, їм вдалося вийти на слід підозрюваного – 50-річного Геннадія. Чоловік має три судимості. Вперше сів у 27 років і провів за ґратами 15 років життя. Після чергової відсидки «осів» у Комсомольську.

– 29 листопада я приїхав до свого знайомого в Кременчук, – розповів він міліції. – Звісно випивали. Я вийшов купити ще горілки. По дорозі до мене став чіплятися чолов‘яга і просити грошей. Я не дав. Він почав на мене лаятися та хотів вдарити. Я дістав кухонного ножа та вдарив чолов‘ягу у вухо. Він упав. Я пішов геть.

За словами прес-офіцера міськуправління міліції Анни Волювач, правоохоронці вилучили речові докази – ніж, скривавлений одяг. Порушено кримінальну справу за фактом убивства*.

Вдаримо по насиллю в сім’ї… ножем

На довершення тижня п‘яних смертей не вистачало лише сімейної чвари. Вона сталася 5 грудня у будинку на вул. Сушинського (район першої міськлікарні). 62-річна жінка прибігла до сусідів і попрохала викликати «швидку», бо співмешканцю стало зле. Коли медики приїхали, то побачили, що «зле» 43-річному чоловіку стало від удару ножем у серце.

Правоохоронці знайшли в будинку скривавлений ніж на столі поруч із тарілкою борщу. Жінка була дуже п‘яною – нічого не могла пояснити. Кожна розповідь не збігалася з попередньою. Єдине, що було схоже на правду – чоловік полюбляв розпускати руки, особливо, хильнувши чарку горілки. Синець під оком жінки свідчив, що це правда. Стало зрозуміло, що співмешканець сам напросився на ніж. За фактом убивства порушено кримінальну справу*.

Після п‘яної бійки один не прокинувся

Того ж таки 2 грудня, близько 13.30, на Ревівку викликали «швидку». Господар будинку, в якому напередодні пиячили і побилися гості, не прокинувся. Він помер на руках у медиків. На його тілі були численні гематоми.

Міліціонери опитали всіх учасників гулянки, сусідів та вийшли на винуватців – 25-річного Віталія та 45-річного Віктора. Виявилося, що після певного літру оковитої, господар будинку, нібито образив батька когось із присутніх. І тут почалося – ноги, кулаки. Билися надворі, а потім пішли спати…

Міліція порушила кримінальну справу за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого*.

Буква закону

Стаття 115. Умисне вбивство – карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Стаття 121, частина 2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, або спричинило смерть потерпілого – карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

(Кримінальний кодекс України)

Якби не оковита, то один би не чіплявся, а інший би не дістав ножа.



 
Автор: konstantinov
Теги: вбивство
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх