У Кременчуці впіймали квартирних аферистів

1.04.2010, 09:55 Переглядів: 2 381
Міліціонери затримали шістьох аферистів, серед них – приватний нотаріус. У причетності до квартирних оборудок правоохоронці підозрюють і двох працівників комунальної установи Кременчука. Вони незаконно продали десятки квартир, які мали перейти до комунальної власності..
У міліції кажуть, що у тих, хто купив житло у шахраїв, квартири на користь міської ради Кременчука,
не відбиратимуть.

Днями правоохоронці затримали у Кременчуці цілу банду, яка заробляла на незаконному продажу квартир, що мали б належати до комунальної власності міста. Афери прокручували із чималим розмахом – вже зараз міліціонери виявили 17 таких фактів, а ще 11 – перевіряють. Як розповіли «Телеграфу» в прес-службі обласного управління міліції, шахраї прокручували оборудки переважно із «безхозними» квартирами, які «вираховували» за допомогою комунального підприємства, що опікується у Кременчуці житлом. Коли власник – одинокий дідусь чи бабця – помирав, а спадкоємця не було, квартира мала відійти до комунальної власності міста. Проте спритники умудрялись прописати у цій оселі «свою» людину. Далі за допомогою «свого» нотаріуса, який завіряв неіснуючі відомості, оформлювали папери на право власності. А на підставі цих документів отримували право на приватизацію житла. Коли ж оселя вже була у власності аферистів, вони її перепродавали.

– Цими оборудками вони займались із 2004 року. Найдешевша квартира, яку вони продали, коштувала 45 тисяч гривень, а найдорожча – більше 200 тисяч гривень. Саме на такі суми завдавалася шкода виконавчому комітету Кременчуцької міськради, - розповідають у прес-службі облуправління міліції.

Поки що правоохоронці затримали шістьох осіб: трьох жінок та трьох чоловіків. Це люди віком від 30-ти до 40-а років. Один із них – приватний нотаріус, інші – приватні підприємці. Двоє з квартирних аферистів вже знаходяться під вартою, троє – затримані, ще одна жінка перебуває на підписці про невиїзд, оскільки, отримавши тяжкий стрес, потрапила до лікарні. Тим часом правоохоронці вирішують, чи притягати до кримінальної відповідальності двох працівників комунальної установи, які сприяли аферистам у махінаціях із житлом.

За фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає позбавлення волі на строк від 5-ти до 12-ти років із конфіскацією майна. Поки що триває слідство. Після того, як правоохоронці з’ясують всі обставини, справу передадуть до суду, який і вирішуватиме, як покарати групу «бізнесменів».



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх