Таксі на той світ

8.11.2007, 15:11 Переглядів: 2 248
Уночі четвертого листопада на дорозі біля палацу «Нафтохімік» знайшли тіло молодого чоловіка. Камера на Палаці культури зафіксувала аварію на відео.

Легковик, що на смерть збив людину, «знайшла» відеокамера

Уночі четвертого листопада «швидка допомога» повідомила міліцію, що на узбіччі проспекту 50 років Жовтня лежить мертвий чоловік. «25-річний хлопець лежав на узбіччі біля палацу «Нафтохімік», а його кросівки на дорозі, – розповідає начальник міської міліції Василь Овчаренко. – Усе виглядало так, ніби його перетягнули з проїзної частини до бордюру». На дорозі також лежали уламки запчастин та скла з легковика. Почали працювати експерти…
Міліціонери побачили на фасаді Палацу культури відеокамеру, яка була спрямована якраз на місце пригоди. Разом з охоронцями оперативники прокрутили відео, яке було зняте тієї ночі. Вони побачили, як чоловіка, що стояв на проїжджій частині, збиває «Daewoo Lanos». Номерних знаків, звичайно, не було видно, але відповідь на питання, що шукати уже була отримана – не потрібно було очікувати результати експертизи уламків.
«Одразу почався обхід автостоянок та опитування водіїв таксі, – розповідає Василь Овчаренко. – Вранці ми вже знайшли потрібне авто». Легковик стояв на одній із стоянок в нагірній частині міста. Розбите лобове скло та бампер красномовно свідчили про зіткнення.
«Виявилося, що 26-річний водій уже скупився на авторинку, але замінити ушкоджені запчастини не встиг, – каже начальник міської міліції. – Машина зареєстрована в одній із служб таксі Кременчука, диспетчер якої повідомила, що водій дійсно «пропадав» якийсь час із зв’язку».

Як усе відбувалося: версія «02»
За словами правоохоронців, тієї ночі події розгорталися наступним чином. Близько опів на другу ночі таксист їхав проспектом 50 років Жовтня у напрямку НПЗ. Біля палацу «Нафтохімік» його машина збиває хлопця, який вийшов на дорогу зупинити таксі – у простягнутій руці він тримав 20 гривень. Водій пояснює, що не помітив людину. Після удару машина зупинилася. Водій вийшов і… перетягнув тіло постраждалого на узбіччя, сів у машину та поїхав працювати далі. Як пояснив Василь Овчаренко, потерпілий був ще живий – він зазнав травми голови та стегна. За годину водій повернувся… подивитися, що сталося із хлопцем, але ніякої допомоги не надав та про пригоду нікуди не сповістив.
«Міру покарання для таксиста встановить суд, але його дії після трагедії розцінюються як обтяжувальні вину обставини, – заявив міліціонер. – Якби ми хоч трохи ще загаялися, то притягнути до відповідальності водія було б складніше – він встигнув би замінити пошкоджені запчастини на нові».

До кінця року на вулицях з’являться відеокамери
Минулого тижня міські депутати виділили на цей проект 200 тисяч гривень. «Основна сума піде спочатку на обладнання операторної бази з архіватором, – пояснює Василь Овчаренко. – Ми хочемо, щоб одразу можна було спостерігати за 20-ма зображеннями, а коли є необхідність – наводити та наближати». Зараз, за словами головного міліціонера міста, правоохоронці обирають моделі відеокамер із запропонованих зразків та готуються до проведення тендеру на їх встановлення. До кінця року встановлять шість камер, а у новому році – у міру надходження коштів. Перш за все, правоохоронці встановлять відеоспостереження на площах Перемоги та Незалежності, на Центральному ринку та на перехресті в районі залізничного вокзалу, а також інших найбільш «кримінально активних» місцях. «Ця апаратура буде допомагати виявляти злочинців та притягати до адміністративної відповідальності водіїв-порушників, – каже Василь Овчаренко.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх