«Суперугонщик», що втік з-під варти в лікарні, затриманий

18.10.2007, 16:10 Переглядів: 1 876
17-річний викрадач автомобілів, знявши наручники, втік з-під варти з реанімації. До того, як його знов затримали правоохоронці, він устиг викрасти «Волгу» та мотоцикл, аби дістатися до коханої. Остання про юного Ромео не бажає і чути..

Другого вересня у селі Клепачі (Хорольський район) було викрадено автомобіль ВАЗ-21013. Слідом за ним  зникло ще чотири автівки: ЗАЗ-1102, вантажнопасажирський «Сіат», «Москвич 2715» та ВАЗ-2101. Усі автомобілі зловмисник залишав на дорозі, як тільки закінчувалося пальне. Ані пошкодити, ані викрасти речі чи запчастини він навіть не намагався. Правоохоронці говорять, що через пошуки викрадача їм довелось п’ять днів практично жити на роботі. Коли ж міліціонери «вирахували» злочинця, ним виявився 17-річний підліток, учень ПТУ. Під час затримання хлопець навіть не намагався викрутитися, і зізнався у п’яти крадіжках автомобілів і ще у вісьми невдалих спробах. ”Дверці відчиняв за допомогою звичайного кишенькового ножа, – розказав він. – Я не збирався красти речі, просто посварився зі своєю дівчиною і мені було необхідно дістатися до неї, у Чернігів. Проте весь час щось заважало: то пальне закінчувалося, то кермо блокувалося, а одного разу в машині лежав міліцейський кашкет, і я не став викрадати авто».

Юнак утік з лікарні
Юнака взяли під варту і направили до Полтавського слідчого ізолятора тимчасового тримання. Але там хлопцю стало зле. Він почав втрачати свідомість, битися у конвульсіях, знизився тиск. Лікарі порадили перевести його до реанімаційного відділення інфекційної лікарні, оскільки попередній діагноз – менінгіт. За твердженням медиків, юнаку лишилось жити три дні, не більше. Співробітники міліції чергували біля дверей палати і кожні 10 хвилин мали перевіряти хворого. Але в ніч на 9 жовтня юнак, якому лікарі прогнозували жити тільки три дні, втік. Він висмикнув голку із катетера, відімкнув наручники, якими був прикріплений до ліжка, і вистрибнув у вікно, розповідає начальник Управління державного департаменту з виконання покарань у Полтавській області Микола Ісаєв. З другого поверху утікач спустився по водостічній трубі, а далі – куди очі дивилися.
Першою спохватилась медична сестра. Жінка почула брязкіт металу і прибігла спитати до конвоїрів, у чому річ. «Коли наші працівники вискочили на вулицю, там уже нікого не було, – продовжує Микола Ісаєв. – Так, це наше недопрацювання, але є питання і до лікарів, які збирали консиліум і встановили діагноз – менінгіт».

Утікач знову взявся за старе
Утікши з лікарні, хлопець узявся за старе, та угнав «Волгу». Однак по дорозі викрадача спробували зупинити ДАІшники, тому він покинув автівку і заховався у кукурудзі. Пересидівши небезпеку, хлопець покинув «прикриття», украв мопед і подався у сторону Хорола. Але доїхав тільки до села Нова Диканька: закінчився бензин. «Подорожуючий» знайшов у селі покинуту хату і протримався там до ранку. Самопочуття хлопця погіршилось: хлопець застудився. Трохи оклигавши, він вийшов на трасу і зупинив «КаМАЗ», водій якого погодився підвезти хлопчину. Діставшись до Хорола, юнак уже пішки попрямував до власного батьківського дому.
Коли до матері хлопця прийшли правооронці, вона сказала,  що його вдома не було. Насправді ж син всього кілька годин тому був удома, вона дала йому теплий одяг і ковдру та відправила у «нічийну» хату. Недовгим було переховування. Розшукуваний тільки-но зібрався відпочити, як почув шурхіт – то були представники департаменту з виконання покарань. Коли він зрозумів, що гуляти залишилося недовго, почав розгрібати солом’яний дах, аби визволитися. Він виліз уже наполовину, коли його схопили.

Юнаку можна було б поступати в театральне
Спеціалісти твердять, що унікальність утікача не лише в тому, що він майстерно відмикав автівки, а й у тому, що він може на три хвилини затамовувати дихання і вправно симулює свій фізичний стан. Чи стало це причиною введення в оману лікарів покаже час, а на даний момент його повернули до СІЗО. Хлопчина замкнувся і ні з ким не хоче говорити. На прохання зустрітися, він написав офіційного листа, де категорично відмовився спілкуватися. Здоров’я хлопця у нормі.
У СІЗО його характеризують, як спокійного, урівноваженого та мовчазного ув’язненого. Він ні з ким не спілкується і не товаришує. Слідчий відділу Слідчого Управління УМВС України в Полтавській області Валерія Квіта вже провела психіатричну експертизу утікача-віртуоза. Її результати встановили, що хлопець – здорова, нормальна людина. Валерія Квіта говорить, що у провадженні знаходиться уже порушена кримінальна справа за 14 епізодами незаконних заволодінь автотранспортом. До цього ще додасться дві порушені кримінальні справи за незаконні заволодіння автомобіліями, а також кримінальна справа за спробу втечі з-під варти.

Джульєтта нічого не бажає чути про Ромео
Коли пригоди 17-річного юнака закінчилися, він знову заспівав стару пісню, що хотів поїхати до своєї коханої. За попередніми даними, «Джульєтта» – жінка старша за хлопця  років на 15. У неї своя родина і бачити юнака у жінки немає бажання.

Дос’є.
Хлопець проживає в с. Яреськи, де вчиться в СПТУ. Батьки затриманого живуть на околиці села Шишаки Хорольського району. Батько зловживає спиртним. Мати позбавлена батьківських прав, має довідку про психологічні розлади у здоров’ї.

Хлопець проживає в с. Яреськи, де вчиться в СПТУ. Батьки затриманого живуть на околиці села Шишаки Хорольського району. Батько зловживає спиртним. Мати позбавлена батьківських прав, має довідку про психологічні розлади у здоров’ї.

Яна ХОЛОДНА
Клим СОКОЛОВ



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх