У Крюківському райвідділі міліції помер затриманий

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 1 867
Офіційна версія – не витримало серце. Мати в це не вірить.

Події відбувалися 19 травня:

Перша година ночі 
До міліціонерів, що чергують на залізничному вокзалі, звернувся громадянин. Він повідомив, що невідомий забрав у нього мобільний телефон «Sony Ericsson». Чоловік розповів, що бачив куди побіг крадій. Міліціянти разом з потерпілим почали пошуки грабіжника. Біля пункту шиномонтажу по вулиці Ярмарковій по «гарячим слідам» вони затримали 25-річного Євгена. При затриманні підозрюваний викинув два мобільних телефони, серед яких був і телефон потерпілого.

«Під час затримання до підозрюваного працівники міліції застосовували заходи фізичного впливу та наручники. Потерпілий впізнав грабіжника в особі затриманого», – заявили в прес-службі обласного управління міліції.

Друга година ночі
Євген переданий наряду ППС для доставки його до Крюківського райвідділу міліції.

3.45
Затриманий поміщений в райвідділі до кімнати адмінзатриманих. Згідно документації, при поверхневому огляді видимих тілесних ушкоджень на ньому не було. Скарг на здоров'я він також не виказував. Про затримання працівниками міліції затриманий повідомив матері по мобільному телефону.

Зранку 19 травня, міліціянти допросили його по скоєній пригоді і близько 10.30 оперуповноважений спільно з помічником супроводив затриманого до Крюківського районного суду. Але чергового судді на місце не оказалося і затриманого знову доставили до райвідділу, де він і знаходився до 12 години. Біля 12 год 15хв. матеріал про адміністративне правопорушення було розглянуто Крюківським райсудом, згідно постанови якого на Євгена було накладено адміністративне покарання у вигляді 5-ти діб адміністративного арешту. Під час розгляду справи суддею, затриманий на стан здоров'я чи неправомірні дії працівників міліції не скаржився.
Після судового засідання мати засудженного попросила працівників міліції дати можливість переодягти свого сина, так як одяг, в якому він знаходився, був в неохайному стані (розірвані штани, та брудний светр). Міліціянти з цим погодилися.
Близько 12 год. 45 хв. помічник оперуповноваженого став виводити засудженного до кімнати попереднього утримання в черговій частині. В коридорі приміщення райвідділу затриманому стало погано. Працівником карного розшуку негайно була викликана карета швидкої медичної допомоги, а затриманому надавалась перша медична допомога – штучне дихання. Але прибувши до райвідділу медики констатували біологічну смерть чоловіка. «Попередній діагноз – гостра серцева недостатність. При огляді трупа видимих тілесних ушкоджень не виявлено»,– сказано у заяві прес-служби обласної міліції.
Цей діагноз згодом підтвердили дві судово-медичні експертизи. Перша встановила, що смерть настала від гострої серцевої недостатності на фоні ішемічної хвороби серця. При повторному вскритті трупу також стало відомо, що померлий мав гостру коронарну недостатність.
Начальник міської міліції Василь Овчаренко каже, що в разі, якщо прокуратура встановить провину міліціянтів, вони будуть покарані згідно з Законом. Проте сам він вважає, що смерть 25-річного чоловіка настала через стан здоров’я, а не від рук правоохоронців.

«До міліції він йшов сам, а звідти його винесли вперед ногами»
Проте не вірять у смерть Євгена через хворобу серця його рідні. «Він ніколи не хворів і не скаржився на біль у серці. Йому було 25 років. Він міцний хлопець, що працював у охороні. Туди хворих не беруть», – каже мати Віра Федорівна. Вона додає, що 19 травня бачила сина здоровим біля міліції. «Він сказав, щоб я не плакала і додав, що все буде добре!»,– каже пані Віра. За її словами, при цьому син заявив, «що в міліції йому в усі кармани сунуть телефони. Мабуть хочуть повісити інші аналогічні справи».
«Що це за міліція, яка має нас оберігати, а ні вбивати. До міліції він йшов сам, а звідти його винесли вперед ногами», – обурюється сестра померлого Лілія Олександрівна. Ще її обурює, що міліціянти не сповістили про смерть Євгена рідних.
В якості свідчень того, що Євгена били в міліції жінки називають появи царапин на його обличчі та вм’ятини на підбородці. «Коли я бачила його за кілька хвилин до смерті, їх не було. Його побили після суду»,-вважає мати померлого.

Душили чи не душили?
У понеділок, 21 травня, родичі загиблого сповістили редакцію, що у померлого під час розтину судмедекспертом виявлені тілесні пошкодження і є пошкодження підязичної кості, що може вказувати на те, що чоловіка душили. Однак офіційного висновку судмедексперта родичі на руках ще не мали.
22 травня, в міліції цю версію відкинули, хоча також не мали офіційного висновку експертів.
Слідство по справі проводять працівники прокуратури та інспекція з особового складу облуправління МВС.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх