“Псевдоінваліди” обікрали державу на три мільйони

28.09.2006, 15:09 Переглядів: 1 605
Фахівці прокуратури Кременчука виявили лікарів, які за “подарунок” у 200-800 доларів робили бажаючим “псевдоінвалідність”. Як кажуть слідчі, такі послуги протягом останніх восьми років надавалися посадовцями Кременчуцької медично-соціальної експертної комісії №2. Інколи “псевдоінваліди”, заплативши гроші, навіть не приходили до комісії. Все робилося заочно.

Фахівці прокуратури Кременчука виявили лікарів, які за “подарунок” у 200-800 доларів робили бажаючим “псевдоінвалідність”. Як кажуть слідчі, такі послуги протягом останніх восьми років надавалися посадовцями Кременчуцької медично-соціальної експертної комісії №2. Інколи “псевдоінваліди”, заплативши гроші, навіть не приходили до комісії. Все робилося заочно. “Спочатку ми назбирали понад 800 справ по людях, що отримували пенсії через цю комісію. Потім, попрацювавши, кількість осіб, що незаконно отримували пенсії, зменшилася до 500. Цих людей не зареєстровано в журналах. Їх справ немає в архівах. Все робилося швидко. Не думаючи, що афера викриється”, – каже представник прокуратури. За його словами, з фіктивними довідками про призначення інвалідності люди поспішали до управлінь Пенсійного фонду України в Кременчуці, Комсомольську, Автозаводському, Кременчуцькому, Козельщинському і Семенівському районах. Пред'явивши там фіктивні довідки, вони одержували пенсійні посвідчення, і починали отримувати пенсії. Протягом 1998-2006 років з Пенсійного фонду близько 500 псевдоінвалідам було виплачено майже три мільйони гривень. Під час слідства 'інваліди' повернули фонду близько 300 тисяч гривень.
Проти чотирьох громадян, що незаконно одержували пенсії по інвалідності, уже порушені кримінальні справи і матеріали направлені до суду. За іншими фактами слідство триває.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх