Невдале пограбування конопляного плантатора

21.09.2006, 19:09 Переглядів: 1 593
У ніч на 15 вересня, близько четвертої ранку, до 3-ї міської лікарні звернулися двоє хлопців з вогнепальними пораненнями. Один з них помер, не дочекавшись навіть появи лікарів..

Жадоба згубила молодого спортсмена

До лікарні, раніше за оперативну групу, прибув начальник Кременчуцької міської міліції Василь Овчаренко. «27-річний Володимир, що залишився живим, був у шоковому стані. Тому довідатися про місце події та подробиці справи спочатку було неможливо», – каже головний правоохоронець міста. Крім того, Володимир, що працює в Кременчуці матросом, перші півгодини давав неправдиві свідчення: то вони з товаришем хотіли метал з якогось помешкання викрасти, але не називав з якого, то просто на таксі їздили. Після того, як матрос трохи заспокоївся, він зізнався в справжній причині поїздки, яка для товариша виявилась фатальною.
Тієї ночі двоє кременчужан вирішили пограбувати у селі господаря плантації коноплі, яку він вирощує на власному подвір’ї. Назву села Володимир дійсно не знав. За організацію операції під кодовою назвою «коноплі на шару» відповідав його товариш – ніде не працюючий 22-річний Віталій. Він неодноразово купляв наркотик у того господаря, а ось зараз вирішив, що процедуру купівлі-продажу краще обминути.
Вночі вони перелізли через огорожу з сітки “рабиця” і почали «косити». Набравши стільки конопель, скільки можна взяти за раз, крадії приховали її біля дороги. А потім повернулися за наступною партією. Але на них вже чекали. Увімкнулося світло, на порозі стояв чоловік з рушницею. Підбадьорюючи себе нецензурними виразами, він з 15 метрів два рази вистрелив по силуетах непрошених гостей. Останні чкурнули до машини. Через декілька метрів молодшому Віталію стало зле. Потім у ньому знайшли більше 100 дробин «трійки» (качиний дріб). Володимир, в якого потрапило всього 8 дробин, на руках доніс товариша до машини. Не думаючи вже про накрадене вони поїхали до лікарні.
Після цієї розповіді картина злочину стала вимальовуватись, але основним гальмом було те, що місце події залишалось невідомим. За словами Володимира, шукати треба 2-поверховий будинок із пластиковими склопакетами та пасікою поруч. Близько 5-ї ранку кременчуцькі міліціонери вже їздили по Рокитному. На думку Володимира, вони були саме в цьому селі. Але пошуки результатів не дали.
Потім вирішили знайти водія таксі, що возив крадіїв тієї ночі. Коли він дізнався, що один з пасажирів помер, то дуже розгубився, через що дорогу пригадати вдалося не одразу.
Як виявилося, конопляний плантатор живе у с.Вільна Терешківка, за декілька кілометрів від Молодіжного. Міліціонери встановили, що по хлопцях стріляв син господаря будинку 30-річний Олександр. Раніше не судимий, працює облицювальником у будівельній організації. Зброя, з якої пролунали постріли, виявилась зареєстрованою мисливською рушницею 12-го калібру. Олександр дав правдиві свідчення, хоча й казав, що лише захищав від викрадення свою корову.
При обшуку на горищі будинку виявили висушене бадилля коноплі, вирощеної на подвір’ї. Скільки його там було, порахувати важко. «Бачите, килим у моєму кабінеті (а це десь 3 на 6 метрів – ред.), – пояснює Василь Овчаренко. – Ото така ж площа, тільки в чотири рази більша, була завалена коноплями».
Матеріали справи передано до прокуратури. Олександру «світить» покарання за вбивство, вирощування та продаж наркотиків.
Стан здоров’я Володимира задовільний. Міліціянти «обіцяють», що покарання його теж не мине. «Хлопці самі коноплю не курили, спортом займалися, здорові бугаї, одним словом, – каже Василь Овчаренко. – Тому навіщо їм вона була потрібна, можете здогадатися».
А ще цікаво, що то за мед виходить з пасіки, яка розташована поруч з конопляною плантацією...



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх