Маленька дівчинка стане “Героєм рятівником”

20.07.2006, 12:07 Переглядів: 1 436
8-річна Ліля врятувала свою 5-річну подругу, яка тонула і трималася лише за тіло своєї мертвої матері.
Восьмирічна дівчинка врятувала свою маленьку подругу, яка мало не втопилась разом з матір’ю

Трагедія трапилась минулого тижня у селі Плішивець Гадяцького району. Інна – мати 5-річної Маші разом з 8-річною сусідською дівчинкою Лілею відпочивали на Пслі. Жінка з дитиною увійшли у воду, взявши з собою надувний човник. Інна лягла на нього, а донька обійняла її за плечі. Вони попливли річкою, але надувний човник вислизнув з-під рук жінки. Плавати вона практично не вміла. І потонула...
Маша увесь цей час залишалася на плечах у матері. Разом з нею вона на якусь мить сховалася під водою. Через декілька секунд тіло молодої жінки з’явилося на поверхні та попливло за течією – ще жива Маша трималася за нього. Все це сталося на очах у Лілі, яка гралася на березі біля води. Кілька разів Ліля пробувала, заходячи у воду, дотягнутися до подруги, але у неї нічого не виходило. Дітям пощастило в тому, що тіло жінки течія піднесла ближче до берега. Ліля змогла дістатися до Маші і витягнути її на берег.
Лікарі виявили в легенях 5-річної дитини воду, тому дитину відразу направили до реанімаційного відділення. Там підтвердили, що Маша була на волоску від смерті, адже якийсь час перебувала під водою і встигла її наковтатись. Зараз дівчинка ще в лікарні, але стан її значно покращився.
Ліля, яка врятувала Машу, декілька днів перебувала у шоковому стані. Управління МНС України в Полтавській області готує  подання про нагородження Лілі Миколаєнко медаллю «За сміливість» в рамках акції «Герой-рятівник року”.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх