Вибух на пивзаводі

16.03.2006, 18:03 Переглядів: 2 478
8 березня на четвертому поверсі адміністративно-виробничої будівлі кременчуцького пивзаводу, при проведенні газозварювальних робіт по демонтажу технологічного обладнання, стався вибух. Загинуло троє людей. Один чоловік травмований..
ФОТО прес-служби МНС

Святковий день 8 Березня у Кременчуці затьмарився трагедією. Того дня, незважаючи на свято, на місцевому пивзаводі кипіла робота. Двоє комсомольчан та один кременчужанин, за допомогою зварювального апарату розбирали металеві конструкції на непрацюючому підприємстві. Працювали на четвертому поверсі адміністративно-виробничого будинку.
Приблизно о 13.30 пролунав вибух. За  словами фахівців, його причина – витік газу з балону. Від вибуху загинули всі троє зварювальників, а 35-річний охоронець підприємства отримав численні опіки. Вибуховою хвилею також було пошкоджено технологічне газозварювальне обладнання, внутрішнє оздоблення приміщення та сходової клітини, на двох поверхах були вибиті шибки.
Як розповіли представники охорони заводу, загиблі 6 і 7 березня завозили обладнання і газові балони для проведення робіт, а 8 березня зранку почали демонтаж конструкцій. На запитання, чому роботи проводилися саме в святковий день, відповідь має дати слідство. Серед інших правоохоронці розглядають і ту версію, що роботи велися вихідного дня саме з метою сховати скільки металу було порізано на брухт. Проте на підприємстві запевняють, що подібні роботи фірма, що займається продажем металобрухту, вже проводила і зарекомендувала себе непогано.
Наразі, за даними МНС, слідством встановлено, що при проведенні демонтажу обладнання були допущені грубі порушення правил пожежної безпеки, а саме: особи які працювали не пройшли спеціального навчання (пожтехмінімуму), виробниче приміщення не мало достатньої вентиляції, не враховувалася можлива наявність або залишки пожежно-небезпечних речовин, що могли залишиться від технологічного процесу у обладнанні, трубах. Слідство ще повинно відповісти на запитання, хто і чому допустив працівників до робіт з демонтажу, коли вони фактично не мали права їх проводити?



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх