Сума хабара перевищила суму покарання

16.03.2006, 18:03 Переглядів: 2 249
У жовтні минулого року правоохоронці зловили на отриманні хабара керівника цвинтаря, який за надання місця для поховання на Новоревівському кладовищі отримав 500 доларів. Днями Автозаводський райсуд оштрафував хабарника на 1700 гривень..

20 жовтня минулого року завідувач Новоревівського кладовища місцевого спецкомбінату ритуальних послуг, 50-річний кременчужанин отримав 500 доларів хабара. Керівник цвинтаря не знав, що гроші помічені і за ним уже стежать правоохоронці.
А все починалося так. Кількома днями раніше до нього звернувся чоловік, що хотів поховати на кладовищі свого друга, який не мав у Кременчуці родичів. Посадовець погодився допомогти, але запросив за послугу розрахунок у американській валюті. Чоловік звернувся до міліції. Далі були оперативно-слідчі дії, і помічені 500 доларів, які замовник передав керівнику. Згодом останнього затримали.
На суді, за даними працівників Автозаводського райсуду, завідувач цвинтаря свою провину визнав. Згідно зі ст.368, за одержання хабара кримінальним кодексом передбачено штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 12750 до 25500 гривень) або позбавлення волі строком від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.  Але суддя, враховуючи щире каяття підсудного, активне сприяння слідству, перше притягнення до кримінальної відповідальності, позитивні характеристики і те, що він має на утриманні батьків похилого віку, які потребують його допомоги, вирішила покарати хабарника штрафом на суму 1700 гривень.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх