Під Кременчуком розстріляли таксиста

17.02.2006, 10:02 Переглядів: 2 870
Кременчуцького таксиста розстріляли з мисливського обрізу в приміській зоні двоє 18-річних вихідців з Нової Галещини. Хлопців спокусив автомобіль-таксі “КІА”. Правоохоронці ловили зловмисників за допомогою вертольота та службових собак..

Троє молодиків, які виросли в Новій Галещині, до викрадення автомобіля готувалися заздалегідь. Один з них поцупив у батька мисливську рушницю і зробив з неї обріз. Яку машину „братимуть”, вирішили визначити на місці. Для цього двоє з групи приїхали з Нової Галещини до Кременчука, де мешкав третій друг. Деякий час вони приглядалися до таксистів, які займаються приватними перевезеннями і не співпрацюють з таксофірмами. Минулого четверга, 9 лютого, трійця вирішила випити перед ділом. Коли під градусом вони поверталися додому, юнаків зупинив наряд патрульно-постової служби міліції. За словами начальника міської міліції, полковника міліції Василя Овчаренка, патрульні звернули увагу, що один з чоловіків дуже галасує. “Коли міліціянти почали з ним розмовляти, той повів себе нахабно і його доставили до райвідділу. Двох інших відпустили, бо ті вели себе спокійно і не викликали підозри”, – каже Василь Овчаренко.
Навіть той факт, що друга забрали до міліції, інших не зупинив і не змусив відмовитись від задуманого. “Наступного дня, біля автовокзалу, вони обрали жертву. Це був 54-річний таксист – водій автомобіля “КІА”. Хлопці попросили водія вивезти їх за місто. Біля села Запсілля один з них дістав обріз та наказав зупинитися. Чоловік, побачивши зброю, імовірно, розгубився, бо втратив контроль над управлінням. Автомобіля з’їхав у кювет і зіткнувся з деревом. Хлопці забрали ключі від авто і зробили перший постріл. Куля потрапила в передпліччя. Водій намагався вилізти з машини. Тоді вони вистрелили ще раз. Куля попала в шию. Пограбувавши водія, хлопці спробували виштовхати автомобіль на трасу, а труп померлого прикидали снігом”, – розповідає Василь Овчаренко.
Однак виштовхнути машину не вдалося. Тим часом на дорозі з’явилася “Нива”. Її водій та пасажир зупинилися біля місця аварії та вирішили надати колегам – водіям допомогу. Злочинці занервували та кинулися тікати. Водій “Ниви”, побачивши розбиті вікна іномарки, гільзи та кров біля машини, викликав міліцію. За 10-15 хвилин на місце пригоди прибули правоохоронці. Як каже начальник міської міліції Василь Овчаренко, міліціянти намагалися перерізати шлях втікачам у напрямку Галещини, бо там проходить залізниця, а це дозволило б бандитам загубитися. Для пошуку підняти в повітря вертоліт льотного коледжу у якому розташувалась група захоплення на чолі з начальником штабу міськуправління міліції Володимиром Печерицею. З Полтави викликали кінологів з собаками. Згодом надійшла інформація, що двох схожих на злочинців чоловіків бачили в магазині селища Вишеньки Козельщинського району. “Вони пройшли до Вишеньків понад 15 кілометрів. Почало сутеніти. Нам вкрай необхідно було затримати їх до настання темряви. В Вишеньках ми почали проводити ледь не побудинковий обхід. Допомогли сліди на снігу. Саме вони привели до закинутої хати, де переховувались злочинці. Ми запропонували їм спочатку викинути з будинку зброю, а потім вийти з піднятими руками. Хлопці підкорилися”, – каже полковник Овчаренко.
Затримані – двоє 18-річних мешканців Нової Галещини. Як виявилося, третім мав бути чоловік, якого напередодні затримали міліціянти. Всі троє мріяли заволодіти автомобілем, причепити до нього інші номерні знаки та перепродати машину за кордон.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх