«Лежачим поліцейським» тут і не пахне

24.04.2008, 21:49 Переглядів: 1 636
16 квітня на Третьому Занасипі, під колеса Daewoo потрапив восьмирічний хлопчик..

Наїзд стався близько 17.00, на пішохідному переході поблизу дитячого садочка, куди малий біг до свого молодшого братика (туди його привіз знайомий батька). Хлопця доставили у дитячу лікарню із закритим переломом стегна.

– Це просто жах! – каже Володимир, батько постраждалої дитини. – Пішохідний перехід, поруч – дитсадок, усі знаки обмеження швидкості встановлені. А у нього гальмівний шлях – 11 метрів. А ще кажуть (посилається на працівника ДАІ), що мій хлопець сам винний – мав упевнитися у безпеці, а потім переходити! Так це ж пішохідний перехід! Може, городянам потрібно рахунок відкрити, куди би благодійники кошти направляли для встановлення лежачих поліцейських? Водії ігнорують знаки і не дивляться, що тут діти…

Хто винен?

Як повідомили «Телеграфу» у міськвідділі ДАІ, хлопчик не просто переходив дорогу пішохідним переходом, а раптово на нього вибіг із-за мікроавтобуса. Згідно з правилами дорожнього руху (пункт 4.14) «пішоходам забороняється раптово  виходити,  вибігати  на  проїжджу частину,  в тому числі на пішохідний перехід». Стосовно швидкості, з якою їхав водій Daewoo, інспектор відділу з реєстрації ДТП Валерій Булах зазначив:
– Зараз ведеться перевірка, встановлюється ступінь тяжкості ушкоджень хлопчика. Кримінальну справу ще не порушено, тому зараз ще ніхто не може сказати про швидкість руху.

Де наші «лежачі полісмени»?

Відомо, що після смертельної аварії на проспекті Полтавському (загинула семирічна дівчинка, яка переходила дорогу пішохідним переходом на зелене світло) влада заявляла: біля усіх міських шкіл будуть лежати «полісмени». З того часу жодного не поклали. Начальник шляхового ремонтно-будівельного управління Валерій Кіреєв каже, що проблема лише у тендерному законодавстві:

– Верховна Рада скасувала закон, ліквідувала тендерну палату… Лише 15 травня вийде об’ява про тендер на встановлення «поліцейських». Через місяць після того, якщо все йтиме добре, уже можна буде починати роботи…



 
Автор: konstantinov
Теги: Daewoo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх