У Нефедовича ще один адвокат

19.02.2009, 20:08 Переглядів: 1 902
Судді ж було заявлено відвід через її «необ’єктивність».
В Автозаводському суді, за інформацією адвоката Кравчинського, близько 30 співробітників і двоє з них – родичі загиблих під колесами позашляховика Нефедовича. Їх моральні страждання, які бачать кожен день колеги, можуть вплинути на об’єктивність і неупередженість суддів цього суду.

17 лютого в Автозаводському районному суді відбулося чергове засідання у справі Леоніда Нефедовича, водія автомобіля «Porsche Cayenne» який збив насмерть трьох кременчужан 5 квітня 2008 року. У захист пана Нефедовича увійшов ще один адвокат – він заявив відвід судді Тамарі Сировєтнік. «Старий» адвокат висловив думку, що суддя не об’єктивна і сприяє доказу сфальсифікованої версії досудового слідства і теж заявив їй відвід.

17 лютого суду був представлений ще один, новий адвокат пана Нефедовича – Денис Кравчинський. Адвокат Григорій Сніжко залишився у його захисті.

– Я ознайомився з матеріалами справи, – заявив Кравчинський, – і знайшов причини, за яких суддя Тамара Сировєтнік не може вести цю справу. Згідно з пунктом 4 статті 54 Кримінально-процесуального кодексу України, суддя повинен бути об’єктивним... А в суді працюють родичі потерпілих – керівник апарату суду і прибиральниця... Вони приходять щодня на роботу і працівники суду бачать їх моральні страждання, що може вплинути на об’єктивність судді... З цієї ж причини, я думаю, справа не може розглядатися в Автозаводському районному суді... Апеляційний суд має вирішити, куди її направити...

Адвокат Григорій Сніжко, який був у захисті Нефедовича з перших засідань суду, у свою чергу заявив про необ’єктивність судді та її наміри «довести завідомо неправдиву, сфальсифіковану у досудовому слідстві версію». Він навів кілька прикладів «необ’єктивності»:

– На останніх засіданнях ми заслуховували двох працівників криміналістичного центру, які не зазначені в протоколі огляду місця ДТП, – сказав Сніжко, – а ми їх допитували як експертів. Я не брав участі у прийнятті рішення про їх виклик. Вони були викликані з єдиною метою – довести, що під тілами загиблих був сухий асфальт… Не встановлена законність появи диску з фотографіями, на яких це видно, а суддя наполягала, що його необхідно переглянути… Я теж заявляю відвід судді.

У зв’язку з тим, що рішення з питання відводу судді повинен прийняти голова суду, засідання перенесли на 19 лютого.



 
Автор: konstantinov
Теги: Нефедович
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх