Суд у справі Нефедовича

26.02.2009, 14:20 Переглядів: 1 951
Відвід судді не задовольнили.
Змінити «прописку» справі Нефедовича не вдалося

19 лютого продовжився розгляд справи пана Нефедовича, під автомобілем якого загинуло троє кременчужан. На початку було оголошено, що голова Автозаводського районного суду відмовив адвокату підсудного Кравчинському у задоволенні відводу судді. 
Оскільки дуже важливим у справі є визначення погодних умов під час вчинення ДТП, то надалі «боротьба» між захистом та звинуваченням загострилася саме навколо цієї теми.

Пан адвокат заявив клопотання щодо виключення зі справи диску із фотографіями з місця ДТП, оскільки немає гарантії, що він містить первинні зображення, а не «відретушовані». Нагадаємо, що на цих фотографіях мають міститися докази того, що до аварії асфальт був сухий. Суддя клопотання не задовольнила, назвавши його передчасним – адже той диск ще не переглядали і невідомо, що на ньому взагалі є. Адвокати Кравчинський і Сніжко тоді заявили про проведення фототехнічної експертизи для того, аби дати оцінку фотографіям. Суддя знову відмовила – через «передчасність».

Далі адвокат Кравчинський заявив про приєднання до справи довідки зі Світловодської обсерваторії Кіровоградського метеоцентру із зазначенням погодних умов на час скоєння ДТП – «вологість повітря 92%, серпанок».

– Але ж у довідці сказано, що обсерваторія не веде спостережень у Кременчуці. Як її можна приєднувати?

– Світловодськ знаходиться за 15 кілометрів від Кременчука, – відповів Кравчинський, – а Кобеляки – за 50. А їх довідка у справі є…

Довідку долучили. Далі захист клопотав про приєднання ще одного паперу – від київських медексперта та експерта-автотехніка. Цим спеціалістам надали матеріали справи і вони зробили висновок, в якому зазначається, що пішоходи могли рухатися як в один бік дороги, так і в інший. Просто в останній момент вони розвернулися. Прокурор зажадав, аби до того висновку додали чек за оплату послуг. Але суд відмовив у приєднанні цього висновку, оскільки він не був належним чином оформлений.

Наступне засідання призначене на 18 березня.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх