У Глобиному на річці Сухий Омельник померли птахи та риба: люди звинувачують маслозавод (доповнено)

15.08.2023, 18:50 Переглядів: 2 002 Коментарів: 1

 

Поліція перевіряє інформацію

15 серпня житель Глобиного Олександр Логвин поскаржився у фейсбуці, що маслозавод скинув у воду промислові відходи, через що загинули молоді птахи, які гніздилися на річці Сухий Омельник. Також він надав фото плеса річки навпроти вулиць Панаса Мирного та Лесі Українки. 

 

Як повідомили у пресслужбі поліції, правоохоронці за фактом публікації у соцмережах проведуть перевірку. Вирішується питання, щодо відкриття кримінального провадження за ст.242 (Порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. Чи було забруднення, та що стало причиною мору поки невідомо, але екологи відібрали проби води.

 

Нагадаємо, 9 липня на річці Псел сталась надзвичайна ситуація — внаслідок злив у воду потрапила тонна бруду. Мешканці громад, які найближче розташовані до водоймища, скаржилися на сморід. Вони підозрюють, що забрудником став гній, який місцева свиноферма складувала на полі.

Доповнено 16 серпня:

Як повідомили у пресслужбі поліції, на місці події працювала слідчо-оперативна група та представники екологічної служби. Також до обстеження долучились працівники Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, які здійснили контрольні забори води в річці.

За даним фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.242 (Порушення правил охорони водних об'єктів, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України. Наразі причини та обставини події з'ясовує слідство.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
15 серпня 2023 23:22

И всего то,да через месяц будет кристальная вода,он как на Псле,скоро чинуши обьявят его святой-лечебный источник.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх