Під Кременчуком двоє браконьєрів ловили рибу за допомогою струму

15.08.2023, 16:28 Переглядів: 905

 

У правопорушників виявили човен та електролов з акумулятором

13 серпня, близько 12.00, на Кременчуцькому водосховищі поліцейські піймали двох молодиків, які на гумовому човні займалися незаконним виловом риби з використанням електролову. Про це повідомила пресслужба поліції.

43 та 21-річний чоловіки рибалили неподалік села Шушвалівка, Градизької громади Кременчуцького району.

— Під час перевірки поліцейські виявили на березі біля човна металеву балію та мішок з рибою різних видів (лящ, карась, судак та сазан). Також вилучені заборонені знаряддя лову: пристрій, схожий на електролов та акумулятор. За попередньою оцінкою фахівців, завдані державі збитки становлять понад 375 тисяч гривень, — розповів Дмитро Кисличенко, начальник сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького райуправління поліції.

За даним фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання — до трьох років обмеження волі. Тривають слідчі дії.

Крім цього, 12-13 серпня під час патрулювання акваторії в межах Регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» та Національного природного парку «Нижнєсульський» в межах Кременчука, поліцейські виявили 12 порушень правил навігації. 

На порушників склали адміністративні матеріали за ст.117 (Порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх