Полтавщина також: у військкоматах 11 областей викрили масштабну схему ухилення від призову

5.08.2023, 14:00 Переглядів: 1 395 Коментарів: 1

 

Видавали довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я

Правоохоронці розпочали досудове розслідування щодо територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в 11 областях. За даними слідства, вони організовували ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
Наразі в межах розслідування провели майже 100 санкціонованих обшуків в Одеській, Закарпатській, Київській, Полтавській, Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Львівській, Житомирській, Івано-Франківській областях та Києві.
Правоохоронці виявили журнали реєстрації медичних висновків, довідки амбулаторних пацієнтів та інші медичні й облікові документи. Зокрема, у місцях проживання ухилянтів вилучили оригінали довідок про непридатність до військової служби за станом здоров’я, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаних із зазначенням непридатності.
За даними слідства, службовці районних ТЦК в областях діяли спільно із членами військово-лікарської комісії. Так, за посередництва інших людей вони налагодили схему видачі довідок про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Надалі військовозобов’язаних знімали з обліку. Така послуга в середньому коштувала $6 тисяч.
Нагадаємо, що нещодавно на Полтавщині затримали працівника військкомату, який за $6000 видавав фіктивні документи про зняття людини з військового обліку, що дають підставу для виїзду за кордон. 27 липня також затримали начальника хірургічного кабінету однієї з військових частин на отриманні $4000 за ухвалення позитивного рішення про непридатність до військової служби. 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 661
5 серпня 2023 15:59

За даними слідства, службовці районних ТЦК в областях діяли спільно із членами військово-лікарської комісії.

 

Вот правильно подмеченно у этих коммисий закрома диванные будут похлеще чем у одесского и львоского военкома.


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх