На Полтавщині двоє ділків нелегально постачали до рф спецобладнання для виробництва ЗРК С-300

11.05.2023, 14:28 Переглядів: 1 477

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях злочинців виявили документи із доказами злочинних дій, печатки підконтрольних чоловікам російських компаній, які займалися реалізацією продукції на території рф та боєприпаси до автомата Калашникова

На Полтавщині двоє ділків нелегально постачали до рф спецобладнання для виробництва ЗРК С-300. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Відомо, що до організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території Росії.

Чоловіки налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу країни-агресора. Серед замовників товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту рф.

Також ділки контактували з московським підприємством «НПП Торий», яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Також СБУ запобігли вивезенню до росії понад 100 одиниць нової партії товару.

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти посилки переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури у рф.

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях злочинців виявили документи із доказами злочинних дій, печатки підконтрольних чоловікам російських компаній, які займалися реалізацією продукції на території рф та боєприпаси до автомата Калашникова.

Наразі обом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх