Очільниця Полтавського райсуду працювала на ФСБ та здавала інформацію про захисників Маріуполя

27.04.2023, 16:45 Переглядів: 2 551 Коментарів: 2

Пішла на російську спецслужбу за власної ініціативи

Очільниця Полтавського районного суду працювала на ФСБ та видавала інформацію про захисників Маріуполя. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

На російську спецслужбу жінка вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. ФСБ завербувала її для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. На той час зрадниця перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона познайомилась з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво на користь країни-агресора.

Наприкінці березня 2022 року жінка передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її наводження загарбники намагалися виявити місцеперебування українських військових.

Крім того, зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними. Якщо чула заперечення – «здавала» людей до російських каральних органів. А влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського районного суду.

 

Співробітники СБУ викрили зловмисницю і поетапно задокументували злочинні дії. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу ˗ тримання під вартою.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

294
27 квітня 2023 17:01

Яка авторитетна людина!
І року в Полтаві не попрацювала, як судді обрали її головою свого суду...


7 0
417
27 квітня 2023 19:06

Чомусь я не здивований: зрадник як не суддя, так прокурор або СБУшник. Мабуть зарплата у них мала, от і шукають підробіток. 


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх