На Полтавщині злочинна група продавала вигадані автомобілі: постраждали військові та волонтери

25.04.2023, 16:44 Переглядів: 1 520

Організатором групи виявився житель Кременчука

На Полтавщині тривалий час злочинна група продавала вигадані автомобілі. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Полтавській області.

 

Як виявилось, організатором злочинної схеми був раніше судимий за майнові злочини 24-річний мешканець Кременчука. До своєї діяльності він залучив трьох чоловіків віком від 20 до 25 років. Зловмисники розміщували в Інтернеті оголошення про продаж автомобіля та обіцяли покупцям «притримати» його в обмін на завдаток. Після отримання грошей відразу блокували подальший зв'язок з ошуканими клієнтами.

Відомо, що аферисти неодноразово брали аванс із військовослужбовців та волонтерів, які шукали транспортні засоби для потреб армії на передовій.

З березня по листопад 2022 року, аферисти ошукали 13 громадян. Під час обшуку помешкання поліція знайшла та вилучила велику кількість сім-карток різних операторів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, мікрофони, флеш накопичувачі, банківські картки, чорнові записи та вогнепальну зброю.

 

Наразі організатору і його трьом спільникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Крім цього, лідеру злочинної групи також вручили підозру за ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Триває слідство з метою встановлення та притягнення до відповідальності інших посібників аферистів.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх