Все законно: Радомир Сербін судився з райрадою і програв

27.12.2022, 11:40 Переглядів: 4 131

 

Суд вважає, що затвердження радою змін персонального складу постійної комісії не є порушенням

Радомир Сербін судився з райрадою і програв. Про це ТЪ стало відомо з власних джерел.

14 вересня 2021 року позивач Радомир Сербін звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Кременчуцької районної ради про визнання протиправним та скасування рішення сьомої сесії восьмого скликання Кременчуцької районної
ради від 6.07.2021 «Про внесення змін до рішення від 17.12.2020 «Про постійні комісії Кременчуцької районної ради Полтавської області».

У 2020 році Сербіна призначили головою Постійної комісії Кременчуцької районної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, але у 2021 році цю комісію об'єднали з іншою і головою постійної комісії з питань освіти культури, сім'ї, молоді, спорту, туризму, зв'язків із засобами масової інформації охорони здоров'я та соціального захисту населення обрали Олега Шаповала, тоді як, Радомира Сербіна Радомира обрали членом новоутвореної комісії.

Не погоджуючись із вказаним рішенням, Сербін пішов до суду. Але Полтавський окружний адміністративний суд вважає, що затвердження радою змін персонального складу зазначеної постійної комісії не є порушенням, оскільки зміна голови комісії не супроводжується обов'язковою зміною її персонального складу.
При цьому, позивача не вивели зі складу постійної комісії, а обрали її членом. А факт існування у більшості депутатів районної ради іншого, ніж у позивача волевиявлення стосовно спірного рішення від 6.07.2021, не є свідченням порушення його прав.

Тож суд у задоволенні позову відмовив. На апеляцію є 30 днів.

Автор: Аліса Котова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх