Ексголові Полтавської ОДА повідомили про підозру

26.10.2022, 21:00 Переглядів: 1 725

 

Йому та його спільникам інкримінують одержання неправомірної вигоди та шахрайство

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому голові Полтавської обласної державної адміністрації та його спільникам. Їм інкримінують одержання неправомірної вигоди та шахрайство. Про це повідомляють пресслужби органів.

- Дії осіб кваліфікували за ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 190 КК України. За даними слідства, у 2017 році голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника (всі чинні на момент вчинення злочину) одержав від фінансового директора приватної компанії 176 тис. євро та автівку Mercedes-Benz вартістю понад 7,5 млн грн. В обмін на це він забезпечив перемогу приватної компанії та укладення договорів у тендері з обслуговування автодоріг, що проводила облдержадміністрація.

Крім того, у 2018 році голова Полтавської ОДА за пособництва спільників нібито «позичив» у цього бізнесмена 85 тис. євро, обіцяючи повернути борг за тиждень. Однак посадовець повернув лише частину коштів – 50 тис. дол. США, а решту залишив собі, - йдеться у повідомленні. 

Зауважимо, що на той час при владі був Валерій Головко (голова Полтавської ОДА), його експерший заступник Андрій Пісоцький та радник Олександр Литвинов.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх