СБУ на Полтавщині затримала чотирьох проросійських агітаторів: серед них учителька

24.08.2022, 07:07 Переглядів: 2 094 Коментарів: 1

 

Вони виправдовували збройну агресію рф проти нашої країни

Служба безпеки України викрила чергову мережу інтернет-агентів, які поширювали російську пропаганду у Дніпропетровській та Полтавській областях. Викриті особи виправдовували збройну агресію рф проти нашої країни.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, на Полтавщині Служба безпеки повідомила про підозру 4 особам, які відкрито поширювали маніпулятивну інформацію про ситуацію в Україні.

Так викладачка полтавського навчального закладу під час занять просувала російські наративи. Зокрема, неправдиву інформацію про нібито застосування українськими військовими методів психологічного тиску і фізичного впливу до полонених окупантів. Крім того, жінка визнавала правомірною окупацію українських територій.

Інший фігурант – громадянин рф, який приїхав до своєї матері в Україну. Зловмисник підтримував загарбницькі війська та агітував за введення на території України «рубльової зони».

Антиукраїнську діяльність ще двох мешканців Полтавщини співробітники СБУ блокували в інтернеті.

Задокументовано, що деструктивні матеріали пропагандисти розміщували на персональних і фейкових сторінках та в багатотисячних спільнотах у заборонених російських соцмережах.

У ході досудового слідства проведено низку обшуків за місцями проживання фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, які підтверджують протиправні дії прихильників «русского міра».

За усіма викритими фактами правоохоронці зібрали достатню доказову базу для притягнення зловмисників до відповідальності.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Дніпропетровській та Полтавській областях спільно з ТУ ДБР у м. Полтава за процесуального керівництва прокуратури.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

354
24 серпня 2022 09:10

У меня вопрос почему квартальные высокопоставленные лица требуют от всего мира не выдавать визы гражданам рф, а у нас  кацаnские свиньu свободно и безпрепятственно заезжают в Украину? Да еще и со стороны страны агрессора во время действия военного положения?


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх