На Полтавщині 25-річний хлопець порізав кухонним ножем своїх гостей: жінка померла від ран

14.07.2022, 20:36 Переглядів: 5 027

 

За висновками експертів, нападник має психічну хворобу, тож буде примусово лікуватися

За клопотанням Решетилівської окружної прокуратури Кобеляцький районний суд присудив примусове лікування 25-річному жителю Білицької територіальної громади. Як інформує Полтавська обласна прокуратура, хлопця госпіталізували до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом за вчинення умисного вбивства та закінченого замаху на умисне вбивство двох людей (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наприкінці лютого цього року хлопець, перебуваючи у своєму будинку, під час вживання алкоголю посварився з гостями і в ході з’ясування стосунків кухонним ножем завдав у шию та обличчя знайомій жінці 7 ударів, несумісних із життям. Іншого учасника застілля він цим же ножем двічі вдарив у шию та потилицю, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, нападник має психічну хворобу, що позбавляє його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому він не підлягає покаранню.

Відповідно до ч. 3 ст. 19 Кримінального кодексу України, не підлягає покаранню людина, яка до постановлення вироку захворіла на психічну хворобу. До такої особи за рішенням суду можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру, після одужання вона може підлягати покаранню.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: konkurent.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх